Salmar tar i bruk Skamik. Foto: Tom Lysø

Salmar tar i bruk mekanisk avlusning

Salmar Farming melder at de investerer i utstyr for mekanisk avlusing fra Skamik. To maskiner rigges på en tidligere ferje og materiellet vil settes i drift så snart som mulig i driftsområdet Trøndelag til Møre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Vi har tro på denne løsningen og vil ta den i bruk på lokaliteter fra Namsen i nord ned Nordmøre, sier produksjonskoordinator Alf Jostein Hakkebo hos Salmar Farming i pressemeldingen. 

Oppsetningen med avlusningsutstyr monteres på den eldre, men oppgraderte ferja MS «Aure» tilhørende Holberg Shipping. I løpet av relativt kort tid vil montering og tilpasning i regi av Moen Marin Service på Kolvereid være i orden, og det 49 meter lange fartøyet være klar til innsats.

Avlusningsutstyrmonteres på dekket av ei tidligere ferje. F.v: Helge Brendryen, Moen Marin), Roger Bekken, Salmar Farming, Geir Skarstad, Skamikog Alf Jostein Hakkebo, Salmar Farming. Foto: Tom Lysø.

Daglig leder Geir Skarstad i Skamik er ifølge meldingen meget godt fornøyd med kontrakten. Utstyret selges gjennom Moen Marin, mens montering og tilpasning gjøres hos Moen Marin Service på Kolvereid. Den aktuelle kontrakten har en samlet verdi på vel 15 millioner kroner.

– Salmar er en meget seriøs aktør som vi verdsetter å kunne samarbeide med. De er et av de ledende selskapene og denne avtalen ser vi som en anerkjennelse for hva vi står for og leverer, sier Geir Skarstad.

Per i dag er det levert om lag 15 komplette maskiner gjennom salgspartner Moen Marin AS. Også kunder og aktører utenfor Norges grenser interessert i hva som er utviklet og leveres fra hovedbasen i Nærøy i Nord-Trøndelag. Sist uke ble det levert og igangsatt et anlegg hos en aktør på Shetland som operer i Skottland.

– Utviklingen av løsningen gjør at mekanisk avlusing kan gjennomføres i store deler av året; også i store deler av vinteren om så er nødvendig, sier Skarstad.