Daglig leder Sondre Eide (t.v.) her sammen med stortingsrepresentant Helge Andre Njåstad (FrP) viser frem planene for det nye visningssenteret. Foto: Margarita Savinova.

Salmon Eye-prosjektet får grønt lys

Sondre Eide, daglig leder i Eide Fjordbruk, håpte på at visningssenteret «Salmon Eye» kunne bli til en virkelighet. Nå blir hans drøm oppfylt. Og fiskeriministeren kommer til åpningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Daglig leder i Eide Fjordbruk Sondre Eide og stortingsrepresentant Helge Andre Njåstad (FrP) kunne fredag presentere den glade nyheten om at Fiskeridirektoratet godkjente søknaden om visningssenteret «Salmon Eye».

Glade nyheter

I juni fikk daglig leder i Eide Fjordbruk, Sondre Eide svar fra Fiskeridirektoratet på at de har godkjent søknaden om visningssenteret «Salmon Eye».

Søknaden ble sendt til Fiskeridirektoratet 30. desember 2016, og 12. juni 2019 fikk de svar.

- Det er jo kjekt og gøy å få ting til. Nå må vi komme i gang med bygging av selve konseptet og så må bygget bli endelig godkjent, sier Eide smilende til Kyst.no.

Selskapet er nå i gang med å forhandle med ulike byggeselskapet, men Eide kan ikke si noe mer om det.

- Hva vil et slik prosjekt koste?

- Det vil nok koste mye penger, men vi er først og fremst opptatt av at jobben blir gjort skikkelig.

Visningssenteret «Salmon Eye» blir tilknyttet Eide Fjordbruks lokalitet Hågardsneset i Rosendal, Kvinnherad kommune. Foto: Margarita Savinova.

«Norsk laks» som kvalitetsmerke

Kyst.no har tidligere skrevet om det spektakulæret «Salmon Eye»-prosjektet  – et visningssenter som Eide Fjordbruk planlegger å tilknytte til lokalitet Hågardsneset i Kvinnherad kommune. Eide fortalte den gangen til Kyst.no at med dette konseptet ville han representere kvalitetsmerkevaren «norsk laks» lokalt, nasjonalt og internasjonalt med et framsynt perspektiv. 

- Vi er spesielt stolt av produktet «norsk laks», og ønsker å dele faktabasert kunnskap om laksen på en framtidsrettet og særlig tilrettelagt måte, fortalte Eide i et intervju.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik og Sondre Eide diskuterte prosjektet på vei til lokaliteten da Nesvik besøkte selskapet i mai. Foto: Margarita Savinova.

Fiskeriministeren imponert

Konseptet har tiltrukket seg mye oppmerksomhet i det siste. I mai besøkte fiskeriminister Harald T. Nesvik Eide Fjordbruk under sin tur på Vestlandet. Her fikk han både servert lokalprodusert laks, se på fisken til selskapet, og diskutere planer for konseptet. 

Nesvik omtalte prosjektet som “stilig” og profesjonelt og sa det var «god grunn til å se på den på en skikkelig måte». På besøket inviterte også Eide fiskeriministeren til åpningen av senteret om de skulle få et ja.

Njåsted forteller til Kyst.no i dag at fiskeriministren er i «fyr og flamme» og gleder seg til å komme til åpningen.

- Han er jo sjefen for fisken så han må være med, legger Eide til fornøyd. 

- Det er helt klart at disse to brødrene (Eide Fjordbruks eiere – red. anm.) er veldig flinke som står på og gjør mye for næringen. Gründere er vår framtid, sier Njåstad avslutningsvis.