Det landbaserte anlegget til SalmonBreed Salten har offesiell åpning neste uke. Foto: Benchmark / SalmonBreed Salten

SalmonBreed Salten åpner neste uke

SalmonBreed Salten skal ha offisiell åpning neste uke. Det er satt av hele tre dager til begivenheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter litt over 12 måneders byggetid vil Benchmark sitt nye anlegg, SalmoBreed Salten, åpnes offisielt neste uke, skriver selskapet i en pressemelding

Dette landbaserte anlegget for produksjon av lakserogn er lokalisert i Sørfold i Nordland

Har full kontroll

SalmonBreed Salten har kapasitet til å produsere 150 millioner rognkorn årlig, noe som tilsvarer omtrent en halv million tonn slaktevekt laks. Anlegget er designet for å holde stamfisk på land gjennom hele produksjonssyklusen, fra rogn til moden stamfisk, og vil derfor inneha høye standarder for biosikkerhet.

- Åpningen av vårt nye anlegg i Salten er en svært viktig milepæl for Benchmark. Den befester vår markedsposisjon innen laksegenetikk, og lar oss dra nytte av de gunstige langsiktige markedstrendene i oppdrettsnæringen, forteller leder av Benchmark Genetics Jan-Emil Johannesen i en pressemelding.

Pakking av lakseegg. Foto: SalmonBreed/Benchmark

Han forteller videre at produksjon på land betyr at vi er i full kontroll over gytesesongen. Vi kan dermed levere lakserogn hver eneste uke i året, fra et miljø med den høy standard for biosikkerhet.

Avl bidrar til bærekraftig vekst

Åpningsarrangementet starter allerede 21. mai med et lukket seminar med temaet hvordan avl og genetikk kan bidra til en bærekraftig vekst i havbruksnæringen.  Her vil det være en rekke gjesteforelesere, blant annet Erland Bullvåg, dekan ved Nord Universitet; Kristian Eikre, investeringsdirektør hos Ferd; Klemet Steen, fagsjef settefisk i Lerøy Seafood Group, Knut Rønningen, seniorrådgiver i Mattilsynet og Morten Rye, genetikksjef i Benchmark Genetics.  

Anlegget SalmonBreed Salten vil bli åpnet av Norges olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg 22. mai. Foto: Benchmark / SalmonBreed.

Åpning av olje- og energiministeren

Anlegget vil bli åpnet offisielt neste dag den 22. mai av Kjell-Børge Freiberg, Norges olje- og energiminister, etterfulgt av en omvisning på anlegget, kulturelle innslag og taler av Johan H. Andresen, eier av Ferd; Geir Wenberg, Salten Aqua; Ingegjerd Eidsvik, konsernsjef Artec Aqua; og Benchmarks konsernsjef Malcolm Pye, samt Stig-Joar Krogli, daglig leder SalmoBreed Salten.  

Genetikk i fokus

Arrangementet avsluttes 23. mai med et heldagsseminar på Kjerringøy for selskapets kunder hvor fokus er genetikk, produksjon og produktinnovasjon

- Vi ser frem til å ønske våre kunder, investorer og nøkkelaktører i laksebransjen velkommen til å feire åpningen av vårt toppmoderne anlegg. Sammen kan vi hjelpe produsentene med å øke kvaliteten, utbyttet, fiskehelsen