Gå til innhold
Annonse

Satser stort på sushi-utfordrer som tar verden med storm

Poke - en ny type sjømat som erobrer verden. Nå lanseres det i Norge. Foto: Lerøy Seafood Group.
Poke - en ny type sjømat som erobrer verden. Nå lanseres det i Norge. Foto: Lerøy Seafood Group.

Lerøy Seafood Groups konsernsjef Henning Beltestad sier til kyst.no at de satser stort på det de mener er sushiens utfordrer, nemlig Poke. Den Hawaii-inspirerte hurtigretten med laks, har ifølge Beltestad tatt verden med storm. Noe han også har stor tro på vil skje i Norge i nær fremtid.

Annonse

Gatematen Poke (uttales poh-kay) fra Hawaii ble utviklet av lokale fiskere og ble etterhvert en yndet rett blant surfere. Derfor har den også fått tilnavnet "surfers salad". Egne poke-restauranter har poppet opp rundt omkring i verden – og nå har den nye trendretten funnet veien til butikkhyllene i Norge også. Poke kommer av det hawaiiske verbet for å skjære eller kutte.

Lerøy skriver på deres nettsider at Poke er sushiens utfordrer, og den er sunn hurtigmat som har tatt verden med storm. Konsernsjef Henning Beltestad sier til kyst.no at produktet blir mer og mer populært på restauranter over hele Europa og derfor ønsket de at dette også skal bli tilgjengelig for forbrukere i butikk.

Konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy Seafood Group tror hurtigretten Poke kan bli en utfordrer for sushien i Norge. Foto: Therese Soltveit.
Konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy Seafood Group tror hurtigretten Poke kan bli en utfordrer for sushien i Norge. Foto: Therese Soltveit.

- Tror dere Poke vil også ta Norge med storm? 

- Ja, dette er et sunt, rent og smakfullt produkt for folk i farten, så vi tror at dette virkelig kommer å bli en slager i Norge, sier Beltestad.

Satser stort

Konsernsjefen mener denne hurtigmaten kan bli en ny mattrend i Norge.

- Jeg har absolutt troen! Bare se på sushien, påpeker han.

Lerøy har laget to ulike smaksvarianter, som begge inneholder rå laks, og råkostsalat. Den ene serveres med quinoa og poke-saus og den andre inneholder byggryn og ponzusaus.

Beltestad opplyser at det også kommer nye lanseringer til sommeren.

- Vi satser mye på denne lanseringen. Den skal inn i Norgesgruppens butikker som Kiwi, Spar og Meny, forklarer han.

Selskapet skriver på sine hjemmesider: - Dersom du har vært på Hawaii eller i Los Angeles de siste årene, har du nok hørt om poke, også kalt sushi bowl. Det er ikke akkurat sushi, ikke akkurat tunfisktartar, ikke akkurat ceviche. Men et sted midt imellom, og absolutt like godt.

Nedgang i sjømatkonsumet

I dag kom også nyheten fra Norges sjømatråd om at norske forbrukere i 2016 spiste mindre sjømat. De skriver at Norge har de siste 10 årene hatt et stabilt høyt sjømatkonsum på om lag 90.000 tonn. Nå ser sjømatrådet en endring i dette, der sjømatkonsumet i 2016 gikk tilbake med 7 prosent til 84.000 tonn.

Denne utviklingen liker ikke konsernsjef Henning Beltestad.

- Vi skal jobbe hardt med å få snudd trenden, sier han avslutningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse