Gå til innhold
Annonse

Sjømat-delegasjon fra Kina på besøk i Ryfylke

Illustrasjonsfoto: Ole Andreas Drønen.
Illustrasjonsfoto: Ole Andreas Drønen.

Onsdag 19 juni kommer en stor sjømat-delegasjon på 28 personer fra Kina til Ryfylke.

Annonse

Dette er representanter fra Foreningen for mat og drikke i Kina og andre aktuelle aktører fra Kina. Felles for representantene er at de jobber med sjømat eller import av sjømat, kommer det frem i en pressemelding.

Nå besøker de Norge og ønsker å få bedre innsikt og forståelse av hvordan norsk maritim næring fungerer. 

Onsdag 19. juni skal de besøke Sterling White Halibut og King Mikal Laks. Dette er en unik mulighet til å bli kjent med norsk sjømatindustri for delegatene fra Kina. 

Stor interesse fra kina

Torsdag 20. juni tar de båt til Grieg Seafood og Sterling White Halibut og opplever oppdrettsanlegg ute i fjordene.

- Ryfylke og Stavangerregionen opplever en markant og stigende interesse fra Kina. Potensialet for både reiselivsbransjen og næringslivet for øvrig, for eksempel innen havbruk og oppdrett, er svært stort, mener Alf Aadnøy fra Suldal Vekst. 

Godalen Videregående skole har Rogalands eneste reiselivsklasse. Elever fra denne skolen deltar under besøket og har fått utdelt flere spennende oppgaver. 

- Kina er det raskest voksende reiselivsmarkedet i Asia og Godalen Videregående jobber nå for å få i stand et utvekslingsprosjekt med Kina – med turisme og kulturkunnskap som hovedfokus, forteller Miranda Jia fra Sino Nordic Management. 

Etter besøket i Ryfylke reiser delegasjonen videre til Bardufoss og Tromsø. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse