Gå til innhold
Annonse

Sølvtrans krever at arbeidsgiverforening blir oppløst

Víctor Vargas, daglig leder for Sølvtrans Chile.
Víctor Vargas, daglig leder for Sølvtrans Chile.

Chile: Daglig leder i Sølvtrans Chile, Víctor Vargas, forteller til søsternettsiden til Kyst, Salmonexpert, at Armasur bør oppløses, etter deres ulovlige samarbeid som er tidligere blitt avslørt.

Annonse

Nylig godkjente forsvaret for fri konkurranse (TDLC) det foreløpige pålegget fra rederiet Sølvtrans Chile, som ba om at arbeidsgiverforeningen Armasur må legge frem informasjon om hvordan de har organisert med brønnbåtsselskaper for å forhindre fri konkurranse i farvannet Australes i Chile, samt nærmere undersøke samspillet mellom de ulike selskapene.

Krever dokumentasjon

Med den foreløpige avgjørelsen i bakhånd, utarbeides nå presentasjonen av et fremtidig søksmål mot foreningen. Sølvtrans vil i søksmålet be om bøter på bakgrunn av skattefordeler for foreningen, samt en oppløsning av foreningen og forbud mot at administrative kontrakter med offentlige selskaper skal bli tildelt konsesjon gitt av staten.

Blant dokumentene som kreves for dette formålet, er styrets kalender, fakturaer, presentasjoner og brev fra Armasur, fra perioden 2016 til 2018, hvor Sølvtrans sier at de konkurransedyktige spillereglene i foreningen har hatt til hensikt å ekskludere de som en konkurrent, boikotte de og påvirke budprosessene der Sølvtrans har deltatt.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse