Gå til innhold
Annonse
Daglig leder og eier av suksessbedriften Sandnes Fiskeoppdrett AS, Willy Arne Sandnes. Foto: Kimm Saatvedt.
Daglig leder og eier av suksessbedriften Sandnes Fiskeoppdrett AS, Willy Arne Sandnes. Foto: Kimm Saatvedt.

Lite sykdom på fisken, og mer effektiv lusebehandling er nøkkelfaktorer bak den økonomiske suksessen til Sandnes Fiskeoppdrett AS, de siste tre årene.

Annonse

- Vi har flinke folk, vi har klart å holde fisken frisk, og vi har hatt en mer effektiv lusebehandling, svarer daglig leder Willy Arne Sandnes på vårt spørsmål om oppskriften på de gode økonomiske resultatene for bedriften.

Han er beskjeden på egne vegne, men deler gjerne ut ros til sine sju medarbeidere i Sandnes Fiskeoppdrett i Fjaler i Sogn og Fjordane.

Og så skryter han av thermolicer-behandlingen fra Ro Server.

Nøkkeltall 2015 og 2014
Nøkkeltall 2015 og 2014

- Denne måten å behandle mot lus på har vist seg å fungere godt, sier han til kyst.no.  Sandnes Fiskeoppdrett er blant eierne av Ro Server, en investering på 350 millioner kroner som er et samarbeidsprosjekt mellom 12 oppdrettere. I tillegg er de aksjonær i Sunnfjord Rensefisk som produserer berggylt.

I norgestoppen

Hvert år har selskapet levert gode marginer. Fra 2013 til 2014 doblet Willy og resten av de ansatte ved Sandnes Fiskeoppdrett driftsresultatet. I 2013 hadde de et resultat på 24 millioner kroner på sine tre konsesjoner. I 2014 hadde de 48 millioner, og i fjor  var driftsresultatet på 35,6 millioner kroner. Ifjor endte driftsmarginen på 33 prosent, året før det på 42 prosent.

De tre siste årene har Sandnes Fiskeoppdrett således oppnådd en gjennomsnittlig driftsmargin på imponerende 36 prosent. Et tall som definitivt bringer Sandnes Fiskeoppdrett til norgestoppen i lønnsomhet.

- Hvordan ser 2016 ut da?

- Utviklingen ser god ut. Vi får ikke med oss effekten av de høye lakseprisene som er i markedet akkurat nå. I januar og februar i år slaktet vi ut det meste av 2014 generasjonen som ble satt ut som høstsmolt, forklarer Willy Sandnes.

Dette gjorde de for å unngå lusebehandlinger på slaktemoden fisk.

Sandes Fiskeoppdrett AS er medlem av Salmon Group, og eies av Frøydis og Willy Arne Sandnes.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse