Gå til innhold
Annonse
Flere hundre kasser med fisk ligger å flyter i veibanen sør for Bergen etter en trailer kom utenfor veibanen. Illustrasjonsfoto.
Flere hundre kasser med fisk ligger å flyter i veibanen sør for Bergen etter en trailer kom utenfor veibanen. Illustrasjonsfoto.

Det ene kjørefeltet på E39 var stengt ved Kirkebirkeland sør for Bergen etter at en BAMA-trailer lastet med laks fra eksportøren Seaborn kjørte ut av veibanen.

Annonse

Det melder nettstedene NRK og BA.

Traileren har kjørt utfor veien og vært borti noen lyktestolper, forteller vakthavende ved Bergen brannvesen til NRK.

Politiet opplyser at det ene kjørefeltet kan bli stengt i lengre tid grunnet opprydningsarbeid. Det er heller ikke mulig å rydde fiskekassene med maskin.

- Her blir det muskelbruk. Vi må bære kasse for kasse. Det er snakk om flere hundre kasser med fisk, sier innsatsleder for politiet, Rune Vedeler til NRK.

- Ingen dramatikk

Viseadministrerande direktør Frank Yri i Seaborn bekrefter til Kyst.no at det var deres laks lastet om bord, men påpeker det ikke var så store mengder laks etter det han vet.  

- Det er en transportforsikringssak nå, og vi bistår selvfølgelig vårt forsikringsselskap med informasjon. Fisken som har har vært på bakken destrueres selvfølgelig, og fisken som ikke er berørt tas vare på og fraktes videre, opplyser han. 

Yri påpeker at det viktigste for dem er at det gikk bra med sjåføren. 

​- Slike ulykker kan skje, og det er derfor vi har forsikring for slike ting og forholder oss til proffe forsikringsselskaper. Men det er ingen dramatikk i hendelsen, sier han avslutningsvis. 

Kan redde noe av fisken

Politi- og brannmenn er på stedet, men venter nå på forsterkninger.

- Dette vil nok holde på en stund. Det er mange tonn med fisk som skal over på nye hengere. Det vil være mulig å redde en del av fiskekassene. Ikke alt ender som søppel, sier innsatslederen til NRK.

Hengeren tilhører Bama logistics. Den ble fraktet med tog til Bergen, lastet med frukt og grønt, men er lånt på returen av et annet selskap.

– Det er en annen transportør som kjørte hengeren da uhellet skjedde. De har lastet den opp med fisk for å kjøre i retur til Oslo, forteller Hanne Linnert, informasjonssjef i Bama til BA.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse