Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto: Rognkjeks fra Ardtoe Marine lab. Foto: Pål Mugaas Jensen.
Illustrasjonsfoto: Rognkjeks fra Ardtoe Marine lab. Foto: Pål Mugaas Jensen.

FHF har startet et prosjekt hvor målet er å oppdatere veilederne for bruk av rensefisk. - Målet er å kjøre en gjennomgang på alle standarder for rensefisk og se hva nytt som kan implementeres og oppdateres, forteller prosjektleder Randi Grøntvedt fra INAQ.

Randi Nygaard Grøntvedt. Foto: Anne Lise Haugen
Randi Nygaard Grøntvedt. Foto: Anne Lise Haugen

Veilederne blir i dag hyppig brukt av næringen, både som veiledere og som bakgrunnsmateriale til å lage egne bedriftsspesifikke protokoller for bruk av rensefisk. Og en gjennomgang og oppdatering av rensefisk-veilederne, både i forhold til kunnskap fra pågående prosjekter og nye erfaringer om beste praksis trengs nå, ifølge Grøntvedt.

- Det som er utfordringen med rensefisk et at alle har ulik bruk og ulike erfaringer, og det blir da vanskelig å sette en standard. Jeg tenker derfor å implementere kunnskap fra de som lykkes og lage en standard på hvordan man lykkes med lusespiserne, forklarer Grøntvedt.

 

Oppdatering til høsten

Hun vil skrive de nye veilederne etter innspill og tett samarbeid med næringen og FHF, og opplyser at hun vil gjennomføre hoveddelen av oppdateringen i løpet av høsten.

- Alle veilederne skal være plass før nyttår, og jeg håper at de som er «hands-on» og har gode erfaring med rensefisk tar kontakt snarlig så alt er på plass til høsten. Næringen må også gjerne ta kontakt om de ser noe som mangler i veilederne, sier hun.

Dagens veiledere kan leses på www.lusedata.no, og innspill til de nye veilederne kan gis direkte til prosjektleder på e-post:  randi.grontvedt@inaq.no.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse