Gå til innhold
Annonse
Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets.
Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets.

Nordea Markets gjør denne uken en strategisk ommøblering i ukesporteføljen da de velger å bytte ut Lerøy Seafood Group med Marine Harvest.

Annonse

- Nåværende fremtidspris for 2016 er på rekordhøye NOK 48,25/kg (NOK 3,5/kg over Nordeas estimat). På tilbudssiden venter vi et fall på 20 000 tonn i Norge og ingen økning i Chile, noe som vil føre til enda høyere laksepriser og bedre marginer fremover. Drevet av en svak norsk krone og høyere volum ser utsiktene attraktive ut for laksebransjen generelt. Dette vil Marine Harvest nyte godt av som verdens største lakseoppdretter og markedsleder, skriver Nordea Markets i en melding. Basert på høyere kontraktsfremtidspriser for 2016 og 2017, har Nordea tatt opp estimatene for Marine Harvest med 2?3%. Kostnadene ventes vi vil stabiliseres og vi forventer at selskapet vil genere en betydelig kontantstrøm fra supersykelen i laksesektoren.

- Dette regner vi med vil slå positivt ut for aksjonærene i form av økte utbytter og kursoppgang. Selskapet er attraktivt priset med en EV/EBITDA 2016E på 8,4x fallende til 7,4x for 2017, skriver Nordea Markets, som har et kursmål på NOK 135/aksje. Selskapet leverer for øvrig en «trading update» denne uken.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse