Luftkuppel i overflateposisjon. Foto: Atlantis Subsea Farming.

Atlantis Subsea Farming får konvertere til matfisktillatelse

Fiskeridirektoratet melder at Atlantis Subsea Farming AS har fått konvertert en utviklingstillatelse til en alminnelig, kommersiell matfisktillatelse. 

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en pressemelding torsdag ettermiddag. 

Utviklingskonseptet Atlantis Subsea Farming er et samarbeidsprosjekt mellom AKVA group, Sinkaberg- Hansen og Egersund Net.

Fiskeridirektoratet skriver at det vil si at selskapet nå står fritt til enten å drive tillatelsen videre med nedsenkbar Atlantis-merd, eller til å benytte tillatelsen i alminnelig produksjon. Før tillatelsen kan tas i bruk som kommersiell tillatelse må imidlertid innehaver søke Fiskeridirektoratet om innplassering i et produksjonsområde. Når Fiskeridirektoratet har foretatt innplassering kan selskapet søke om klarering hos fylkeskommunen.

Les også: - Resultatene tyder på at fisken har en normal tilvekst og god velferd

Fiskeridirektoratet gav Atlantis Subsea Farming AS tilsagn om en utviklingstillatelse 22. februar 2018. Atlantis Subsea Farming AS søkte om å få konvertere tillatelsen den 19. november 2021.

Les hele vedtaket her.

Utviklingstillatelsene var en midlertidig ordning med særtillatelser som kunne tildeles prosjekter som innebærer betydelig innovasjon og betydelige investeringer. Formålet er å legge til rette for utvikling av teknologi som kan bidra til å løse en eller flere av de miljø- og arealutfordringene som akvakulturnæringen står overfor, opplyse det.

Les flere Kyst.no saker om Atlantis her.