Autoboss på dekk. Foto: Trimara Services.

Vil lansere trådløs notvasker i Norge

En bærbar og lavkostnads autonom notvasker er nå tilgjengelig på det skotske markedet. Snart er den også tilgjengelig i Norge, ifølge distributøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Notvaskeren heter Autoboss og blir distribuert i Storbritannia av det Stirling-baserte selskapet Trimara Services.

- Vi er veldig glade for å introdusere denne maskinen til Storbritannia og Europa. Med kvalitet, design og komponenter og en ny tilnærming til riktig rengjøring. Vi gir en pålitelig løsning og oppnår med denne kontinuerlig lave kostnader, sier Kerry Hawthorne, direktør i selskapet - som ble etablert i fjor.

Hun har store forhåpninger til å distribuere maskinen i både skotsk og norsk laksenæring.

- Vi har for tiden interesse fra både skotske og norske selskaper, og ser frem til å samarbeide med dem i fremtiden. Akkurat nå har vi jobbet med vaskeren i New Zealand, Canada og USA, og har nye ordre på gang. Den nåværende byggetiden er seks uker og den neste tilgjengelige produksjon er i slutten av august, legger hun til.

Trenger lite arbeidskraft

Maskinene er kompakt, veier 950 kilo og er portabel.

- I New Zealand der de har mest erfaring med maskinen, flytter de den fra merd til merd på mindre enn fem minutter. Dette resulterer i mer tid brukt på faktisk vasking.

En av de viktigste fordelene med systemet er at det kreves liten arbeidsinnsats fra de på merdkanten, ifølge Hawthorne.

- Autobossen er en programmerbar, autonom notvasker. Den er også trådløs uten ekstern strømforsyning. På grunn av de små dimensjonene og vekten krever maskinen en lekter og kran for å brukes. Den er  også rask og kan rengjøre en 100-metring som er 15 meter dyp på en time, opplyser hun.

Hele saken kan du lese på Fishfarmingexpert.com.