Hydrolicer sine avlusingsenheter kan avluse opptil 4000 tonn fisk i timen. Foto/Video: Hydrolicer i drift.
Hydrolicer sine avlusingsenheter kan avluse opptil 4000 tonn fisk i timen. Foto/Video: Hydrolicer i drift.

- Vi produserer jo Hydrolicere så det koster etter

Odd Einar Grøntvedt sier de er fornøyd med utviklingen av Hydrolicer-selskapene.

Hydrolicer drifter og produserer utstyr for ikke-medikamentell behandling av laks. De har kunder i Norge, Skottland, Irland, Færøyene og i Canada. Bedriften er etablert med hovedkontor i Bjugn og en avdeling i Langevåg på Sunnmøre.

Team Hydrolicer består av selskapene: OEM Aquaservice AS, Hydrolicer Drift AS og Hydrolicer Production AS. 

O.E.M Aquaservice og Hydrolicer Drift, drifter og bemanner lektere/anlegg med Hydrolicersystem, mens Hydrolicer Production står for utvikling og salg.

Daglig leder Odd Einar Grøntvedt sier til Kyst.no at produksjonen av Hydrolicere går veldig bra. 

Gründer Odd Einar Grøntvedt var med å utvikle Hydrolicer. Foto: OEM Aquaservice.
Gründer Odd Einar Grøntvedt var med å utvikle Hydrolicer. Foto: OEM Aquaservice.

- Vi produserer jo Hydrolicer så det koster etter. Til nå har vi solgt 100 linjer med Hydrolicer, fordelt på 26 forskjellige fartøy. Vi har en total avlusingskapasitet på rundt 4000 tonn i timen, forteller han.

Et sterkt fokus på fiskehelse

Fiskevelferd og fiskehelse er en viktig faktor påpeker han når man driver med avlusinger, og det er noe selskapet har stort fokus på. Men det å drive et bemanningsselskap i denne bransjen mener han derimot er knalltøft.

- En ting er å ha gode produkter, en annen ting er å bare skubbe det ut på markedet, uten riktig kvalifisert personell til å drifte enhetene og drive opplæring. Ved å satse på å ha gode og dedikerte prosessoperatører kan vi trygge konseptene og produktene våre. Hvis ikke dummer vi oss ut, sier han bestemt.

Hvis man ser på tallene mener Grøntvedt de ligger desidert lavest på dødelighet av alle avlusere, og mye av grunnen til det mener han er jobben prosessoperatørene deres gjør.

- Man må selvsagt følge med på hele avlusingsprosessen, men den viktigste faktoren er å følge med på fiskehelsen. Derfor har vi kameraovervåkning slik vi kan følge fisken gjennom hele prosessen, vi passer på konstant, sier han avslutningsvis. 

Hydrolicer selskapene har 18 ansatte.

Les også: Bli med om bord avlusingslekteren Hydro Flow

Har du lyst å dele en nyhet eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.