ASC har konkludert med at bruk av CleanTreat-systemet ikke gir noen miljøbelastning. Foto: Benchmark

Metode for lakselusbehandling får anerkjennelse fra ASC

Aquaculture Stewardship Council (ASC) har konkludert med at CleanTreat-systemet får en score på 'null' i sitt system for miljøbelastning som følge av lakselusbehandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Aquaculture Stewardship Council (ASC), som er en sertifiseringsordning for havbruk, har det som beskrives som en omfattende gjennomgang, inkludert CleanTreat som et verktøy for reduksjon av miljøbelastning i deres system kalt “Weighted Number of Medicinal Treatments".

ASC konkluderte med at alle behandlinger som utføres i et lukket system, som deretter bruker vannrensing for å fjerne legemiddelet, vil få poengsummen ‘null’ som er best mulige poengsum.

- Denne nyheten representerer en viktig milepæl for Benchmark. En ASC -score på "null" for CleanTreat-systemet vil støtte oppdretterne i å oppfylle viktige ASC-kriterier, og gir et verdifullt verktøy som ikke øker det veide antallet medisinske behandlinger.

Benchmarks vannrensingssystem fjerner lakselusmiddelet fra behandlingsvannet før vannet slippes ut igjen i havet. Systemet fjerner også det organiske materialet fra behandlingsvannet, inkludert lakselus, eggstrenger, fiskeskjell og avføring.