Forretningsutviklingsdirektør hos Grieg Seafood, Piotr C. Wingaard og Modulf Barstad fra BAADER Norge skåler for det nye samarbeidet. Der BAADER skal levere utstyr til Griegs nye foredlinganlegg på Gardermoen.

Landet storkontrakt i Barcelona

BAADER skal utstyre det nye foredlingsanlegget til Grieg Seafood. 

Publisert Sist oppdatert

BAADER og Grieg Seafood melder de har inngått en betydelig avtale på Seafood Expo Global i Barcelona denne uken. Kontrakten innebærer at BAADER skal utstyre Griegs nye viderforedelingsanlegg i Oslo Airport City rett ved World Seafood Center på Gardermoen. 

Fabrikken vil ha en årlig foredlingskapasitet på 10 000 – 12 000 tonn (tilsvarende HOG), med mulighet for å øke til 20 000 tonn dersom det er ønskelig på et senere tidspunkt. Anlegget forventes å være ferdigstilt innen sommeren 2025. 

BAADER teamet inngikk kontrakten med Grieg Seafood på Seafood Expo i Barcelona

BAADER-leveransen omfatter en komplett prosesseringslinje, fra mottak av råvarer til ferdig pakket produkt, med BAADER 581 Pro for maksimalt utbytte og BAADER 1860 for presis sortering, med mål om 100% utnyttelse og produksjon av topp kvalitet.

- Ny standard

Modulf Barstad fra BAADER Norge sier i en pressemelding at anlegget er ment å sette en ny standard for lakseindustrien.

Forretningsutviklingsdirektør hos Grieg Seafood, Piotr C. Wingaard kommenterer avtalen:

- Vår fabrikk er en av få lakseforedlingsfabrikker i Norge som er bygget fra grunnen av. Derfor vil det være et topp moderne anlegg, noe vi er veldig stolte av, sier han. 

De skriver at innenfor fileteringslinjen sørger BAADER 581 Pro for maksimalt utbytte, mens BAADER 1860 filerer nøyaktig og distribuerer individuelle fileter for å skape et feilfritt produkt. 

Automatisert

Modulf Barstad fra BAADER Norge viser frem teknologien på Seafood Expo.

Fabrikken vil bli utstyrt med fullt automatisert fryser for biprodukter og ferdige varer, og garanterer 100 prosent utnyttelse og topp kvalitet på alle deler av fisken. BAADER vil levere både mekaniske komponenter og programvare for hele ordren fra Grieg Seafood.

- Vi har samarbeidet tett med BAADER i lang tid og har veldig god kunnskap om utstyret og teknologien deres. Vi innså tidlig at BAADER har det beste og mest avanserte utstyret på markedet, sier Grieg-direktør Wingaard. 

Han legger til at det likevel var det nesten mer avgjørende at de kunne bidra til designfasen også, slik at de kunne skape en fabrikk med best mulig flyt, og som utnytter området til det fulleste.