Illustrasjonsbilde av laks: Tre norske selskaper er på topp fire over de mest bærekraftig proteinprodusente, men Mowi gikk av med seieren igjen.

Mowi kåret til mest bærekraftig proteinprodusent for fjerde år på rad

For fjerde år på rad har Mowi blitt rangert som den mest bærekraftige proteinprodusenten av Coller FAIRR Protein Producer Index.

Publisert Sist oppdatert

Coller FAIRR Protein Producer Index er den mest detaljerte vurderingen av de største kjøtt-, meieri- og oppdrettsfiskprodusentene i verden. Rangeringene for hvert av de 60 selskapene som vurderes, bestemmes av en risiko- og mulighetsscore på tvers av miljømessige, sosiale og styringsrelaterte kriterier, inkludert klimagassutslipp, avskoging og mattrygghet.

Konsernsjef Ivan Vindheim sier følgende om kåringen:

- Dette viser igjen at Mowi er i forkant av bærekraftig matproduksjon. Jeg er stolt og ydmyk over å lede en organisasjon som er en anerkjent leder innen bærekraftig matproduksjon.

Mowi har konsekvent scoret på toppen av indeksen siden starten, det mener de er på grunn av sine robuste retningslinjer for ansvarlig innkjøp, dyrevelferd, miljømessig bærekraft og mer.

Bærekraftsansvarlig Catarina Martins, la til:

- Vårt endelige mål er å utnytte så mye av havets potensiale som mulig for å produsere mer mat til en voksende verdensbefolkning. Vi er ekstremt stolte over å bli kåret til "mest bærekraftig proteinprodusent" og se vårt harde arbeid bli anerkjent igjen.

Laks skiller seg ut

2022-rapporten viser at oppdrettsselskaper fortsetter å score høyere enn andre proteinprodusenter. Mowi får selskap i de fire øverste rangerte selskapene av Grieg Seafood og Lerøy Seafood Group, som begge er rangert på henholdsvis 2. og 4. plass.