Regnskogen trues, men ikke av norsk fiskefôrproduksjon, skriver Skretting.

- Feil at produksjon av norsk fiskefôr fører til avskoging i Brasil

- Dagbladet tolker WWF feil når de skriver at norsk fiskefôr fører til avskogning i Brasil. Det skriver Skretting i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norsk fiskefôr fører til avskogning i Brasil skriver Dagbladet i dag. Samtidig er den mest leste saken i dagens New York Times at ugressmiddelet Roundup kan føre til kreft og at det brukes uforholdsmessig mye av det i dyrking av genmodifisert soya (GMO).

- Det stemmer at produksjon av soya truer regnskogen i Brasil. Det er nettopp derfor Skretting kun bruker ProTerra sertifisert soya som ikke er genmodifisert. ProTerra er den strengeste sertifiseringen for å hjelpe bærekraftig dyrking av soya, påpeker Skretting i en pressemelding.

- ProTerra skal sikre at det ikke skjer avskoging og har et særlig fokus på å minimere sprøytemidler for å bevare matjorden sunn, sier David Lausten Knudsen marketingdirektør i Skretting Norge.

Fôrprodusenten skriver at det er GMO soya som er motstandsdyktig for spøytemiddel (RoundUp ready) som skaper det store forbruket av sprøytemidler.

- Det at vi etterspør non-gmo soya er indirekte med på å begrense sprøytemiddelbruken i Brasil, sier Lausten Knudsen.-  Når Dagbladet tolker varskuet fra Framtiden i våre hender dit hen, at produksjon av norsk fiskefôr fører til avskoging i Brasil, så er det feil, nettopp fordi vi bruker det som World Wildlife Foundation (WWF) anbefaler, sier marketingdirektøren.

I tillegg skal ProTerra sikre urbefolkingens rettigheter og arbeidsforhold og menneskerettigheter.

- Noe som er sentralt for Skrettings verdier, sier Knudsen.