Professor Ross Houston starter i stillingen som direktør for innovasjon genetikk. Foto: Benchmark

Ross Houston er ny i Benchmark

Professor Ross Houston tiltrer Benchmark Genetics 1. mars 2022, som direktør for innovasjon genetikk. Han er i dag leder for akvakulturgenetikk ved The Roslin Institute, som er en del av Universitetet i Edinburgh, UK. Han er også assisterende direktør for teknologioverføring og kommersialisering ved samme universitet.

Publisert Sist oppdatert

Han begynte sin karriere med en doktorgrad i svinegenetikk ved Universitetet i Aberdeen i 2004 før han gikk over til laksegenetikk i en postdoktorstilling ved Roslin. Siden den tid har han bygget et internasjonalt omdømme på feltet, som blant annet inkluderer oppdagelsen av en betydningsfull QTL assosiert med resistens mot IPN i 2008.

- Denne oppdagelsen er et slående eksempel på hvordan genetikk har blitt et viktig verktøy for oppdrettsnæringen for å kontrollere sykdom og forbedre fiskehelsen, heter det i en pressemelding.

Ross Houston har bidratt til mer enn 100 fagfellevurderte publikasjoner, og har mottatt flere priser for sine bidrag til vitenskapen.

I den nye rollen sin vil Ross lede BGs strategiske satsing på innovasjon og FoU. Han vil også være ansvarlig for å igangsette og lede interne og eksterne samarbeidsprosjekter. En viktig oppgave blir å bidra til synergier på innovasjon på tvers av feltene genetikk, helse og ernæring innenfor konsernet Benchmark. Han vil derfor også få en sentral plass i konsernets innovasjonsstyre.  

Den nye rollen vil også innebære produktutvikling for BGs interne avlsprogrammer som omfatter artene atlantisk laks, tropiske reker og tilapia. Ross skal også bistå med å utvide porteføljen av genetiske tjenester for eksterne kunder.