Rune Stigum Olsen

Rune Stigum Olsen til Benchmark

Rune Stigum Olsen er ansatt i Benchmark med tittel "Strategisk Manager Nordics".

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Med tilholdssted i Bergen, vil Rune være ansvarlig for implementeringen av nye produkter og løsninger som Benchmark vil komme med fremover. Løsninger som vil håndtere de biologiske hindrene man i dag står overfor og legge forholdene til rette for økt vekst og verdiskapning, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Rune har sin faglige bakgrunn som akvakulturkandidat fra Høyskolen i Sogn og Fjordane og med en Cand. Scient grad fra Universitetet i Bergen. Han kommer fra en posisjon i Elanco, og har med seg over 20 års erfaring og innsikt fra ulike ståsted i havbruksnæringen. Han er en velkjent person i industrien og har tidligere hatt posisjoner i Novartis animal health, SalmoBreed, Tombre gruppen og Hydro Seafood (nå Marine Harvest). Han har inngående kunnskap om lakselus-kontroll, akvakultur, strategi og ledelse. I 2003 grunnla han Hardanger Fiskehelse Nettverk (HFN) som så på nye metoder å bekjempe lus. De introduserte blant annet store koordinerte behandlinger på strategiske tidspunkt for næringen på Vestlandet. HFN lyktes med å bringe sammen aktører fra hele bransjen og fra villfisk interesser for felles kamp mot lakselusen. I 2004 ble Rune og HFN annerkjent for sitt banebrytende arbeid og mottok Hordaland Fylkes Miljøpris for innsatsen. Resultatet av dette arbeidet har nå blitt implementert og videreført som en del av Norges lakseluspolitikk langs hele kysten, heter det i meldingen.

I forbindelse med annsettelsen i Benchmark Animal Health, sier Rune Stigum Olsen: “Jeg er glad for å få arbeide i det jeg anser som et av de mest interessante firma innenfor oppdrettsnæringen. Benchmark har en unik strategi inn mot akvakulturnæringen og har team som arbeider på tvers av sektoren, fra avl og genetikk, veterinærmedisin og helse til avansert ernæring og en spennende og voksende portefølje av bærekraftige helseprodukter og totalløsninger for næringen.

'Benchmark vil spille en viktig rolle i å forbedre næringen de kommende årene. Med et solid fokus på det norske markedet har de etablert et sterkt norsk lag som innehar sentrale posisjoner innenfor virksomheten. Jeg er svært tilfreds over å være en del av et slikt profesjonelt selskap, med så mange gode mennesker, og flere av dem har jeg jobbet med i min tidligere karriere "

John Marshall, Tekninsk Direktør i Benchmark Animal Health, kommenterer: “Vi er svært fornøyd med at Rune begynner hos oss, spesielt i denne viktige tiden. Vi er sikre på at han vil spille en nøkkelrolle i forhold til de nye verktøy som vil komme og de løsninger våre kunder trenger for å lykkes og å vokse”.

Benchmark Animal Health er en del av Benchmark Holdings Group som inbefatter SalmoBreed, Fish Vet Group og AFGC i sin norske portefølje.