Benchmarks konsernsjef, Trond Williksen, forteller de har startet å selge det nye lusemiddelet, Ectosan, med det tilhørende rensesystemet CleanTreat. Foto: Benchmark

Benchmark: - Sterkere resultater enn vi forventet

Etter positive økonomiske resultater i 3. kvartal 2021 opprettholdt Benchmark den gode trenden i fjerde kvartal og leverte en, ifølge dem selv, sterkere enn forventet utvikling. 

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en børsmelding skjer dette på tvers av selskapets tre forretningsområder, avansert ernæring, genetikk og fiskehelse.

- Resultatene er drevet av et sterkt kommersielt fokus, en disiplinert kostnadskontroll og ytterligere utvinning i selskapets sluttmarkeder, heter det i børsmeldingen.

Innen konsernets helseområde oppnådde selskapet sine første inntekter fra behandling av lakselus, gjennom salg av det nyregistrerte lusemiddelet Ectosan Vet og fra rensemetodikken CleanTreat;

- Alle forretningsområder leverte over styrets forventninger i september, heter det.

Som et resultat av dette forventes det justerte EBITDA for hele regnskapsåret 2021 å være betydelig foran dagens markedskonsensus som er på ca.185 millioner kroner (15,9 millioner pund).

Selskapet har avvikende regnskapsår og avsluttet sitt 2021-regnskap den 30 september.

Selskapet vil offentliggjøre årsresultatet 29. november 2021.