Vogavik avlsstasjon og inkubasjonssenter. Foto: Benchmark Genetics Iceland

StofnFiskur endrer navn til Benchmark Genetics Iceland

Fra og med 19. Januar 2021, har selskapet endret sitt juridiske navn fra StofnFiskur hf til Benchmark Genetics Iceland hf. Dette er et ledd i konsernet Benchmark Holdings plc sitt mål om en enhetlig merkestrategi. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

StofnFiskur forblir merkenavnet til selskapets avlsprogram for atlantisk laks og den genetiske stammen som produseres på Island.  

Ny milepæl i selskapets historie

Selskapet, som ble grunnlagt i 1991, kan se tilbake på en lang historie som betydningsfull leverandør av forbedret genetisk materiale til laksenæringen i Europe and Chile. Anleggene, som består av to separate stamfiskenheter, et inkubasjonssenter og en familieproduksjonsenhet, er lokalisert på sør-vestspissen av øya. Nylig flyttet administrasjonen inn i nye kontorlokaler i Hafjarfördur, like sør for hovedstaden Reykjavik. Utover atlantisk laks, har selskapet også et produksjonsanlegg for rognkjeksyngel, som er et komplementært produkt som benytte i lakseoppdrett for å beite på lakselus.

Jonas Jonasson, CEO i Benchmark Genetics Iceland HF. Foto: Benchmark Genetics Iceland

Navneendringen legger en ny milepæl til selskapets historie og er et naturlig steg i utviklingen som følge av at StofnFiskur ble kjøpt opp av det britiske børsnoterte konsernet Benchmark Holdings plc i 2014. Det er det juridiske selskapsnavnet som endres nå. Selskapets organisasjonsnummer, selskapsstruktur og eierskap består som før. 

Jonas Jonasson, som er CEO i Benchmark Genetics Iceland, uttaler – Denne endringen er et ledd i Benchmark sin strategi om å bygge et sterkt og samlende merkenavn på tvers av selskapene og divisjonene i konsernet.  

- For oss har det vært viktig å beholde StofnFiskur som merkenavn for den genetiske stammen vi produserer her på Island, da merket har en høy emosjonell verdi for våre kunder og ansatte, understreker Jonasson.

Bygger for fremtiden

Benchmark Genetics Iceland er stadig i utvikling. Innen kort tid igansettes byggeprosessen av et nytt inkubasjonssenter i Vogarvik som etterfølges seinere i år av oppstarten av byggingen av en ny familieproduksjonsenhet. Disse investeringene vil ytterligere styrke driften på Island.

Singelinkubering. Foto: Benchmark Genetics Iceland

Jonas Jonasson er veldig stolt av å få bringe selskapet videre inn i en ny tidsregning.

- Navneendringen er et synlig symbol på de store stegene vi har tatt både kommersielt og på innovasjon siden vi ble en del av Benchmark-konsernet i november 2014, sier han.

- Nå ser vi frem til å ferdigstille det nye inkubasjonssenteret i juni i år. Det blir et topp-moderne anlegg som vil bidra til at vi kan øke kapasiteten vår betydelig på helårlige leveranser av biosikker rogn til kunder over hele verden, inkludert selskaper innenfor den voksende landbaserte oppdrettsnæringen, avslutter Jonasson.