Illustrasjonsfoto: Benchmark.

Benchmark Genetics har signert rognavtale

Det landbaserte oppdrettsselskapet, Pure Salmon, har signert en flerårig avtale med Benchmark Genetics om å levere rogn av atlantisk laks til sine prosjekter over hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontrakten som partene har signert omfatter et potensielt volum på mer enn 80 millioner rognkorn i året, når Pure Salmon har kommet i full produksjon. De første leveransene i avtalen vil gjennomføres i 2022. Som et ledd i kontrakten har partene også formalisert et strategisk samarbeid på forskning og utvikling, og kontinuerlig produktutvikling. 

Pure Salmon har en rekke store landbaserte prosjekter under realisering, som til sammen utgjør et årlig produksjonsvolum på 260.000 tonn av atlantisk laks. Med bakgrunn i de omfattende planene, har selskapet erkjent viktigheten av å sikre tilførsel av biosikker rogn som ivaretar deres spesifikke behov, og som kan leveres til flere geografiske områder gjennom hele året.

Trolig den største avtalen

Første fase av utbyggingsplanene består av anlegg i Japan, USA og Frankrike. Den neste fasen innbefatter bygging og drift av anlegg i Kina, Sørøst-Asia, og De forente arabiske emirater.

Geir Olav Melingen, kommersiell direktør i Benchmark Genetics, uttaler at signeringen av denne kontrakten markerer en viktig milepæl i selskapets strategiske satsing for å posisjonere Benchmark Genetics som den foretrukne leverandøren til det voksende landbaserte laksesegmentet. 

- Kontrakten som nå er signert er trolig den største rognavtalen som noen gang har blitt formalisert mellom et genetikkselskap og en lakseprodusent, forteller Melingen.

Øker produksjonskapasiteten

Melingen sier at Benchmark Genetics nå øker produksjonskapasiteten på Island betydelig med byggingen av et nytt inkubasjonssenter som skal være i drift i fra sommeren 2021. Dette gjør selskapet blant annet for å oppfylle kravene til levering, tjenester og support som omfattes av kontrakten som nå er signert. Benchmark Genetics har også ansatt to nye salgsmedarbeidere som har spesifikk kompetanse og erfaring med oppdrett i RAS-systemer.

David Cahill, Head of Production i Pure Salmon sier:

- Pure Salmon har satt seg et mål om å bli den ledende bærekraftige produsenten av atlantisk laks i landbaserte systemer over hele verden. Derfor er det viktig å sikre forsyninger av laksegenetikk slik at vi kan realisere og lykkes med våre ambisiøse planer. 

- Vi har valgt Benchmark Genetics som vår partner på grunn av deres dokumenterte leveringshistorikk til kunder over hele verden. Selskapets produksjonsstrategi, med hold av stamfisk på land gjennom hele livssyklusen, er også et viktig moment for å sikre at vi får levert rogn med de høyeste nivåene av biosikkerhet, forklarte Cahill.