Dr. Øyvind J. Brevik er ny i Benchmark. Foto: Benchmark
Dr. Øyvind J. Brevik er ny i Benchmark. Foto: Benchmark

Benchmark Genetics styrker fiskehelseteamet

Dr. Øyvind J. Brevik er nyansatt i stillingen som Fish Health Manager Salmon, med ansvar for fiskehelse og velferd i alle de globale produksjonsenhetene tilknyttet Benchmark Genetics sine avlsprogrammer for atlantisk laks.

Publisert Sist oppdatert

Før han kom til Benchmark, og i mer enn ti år, har Øyvind innehatt rollen som Senior Researcher i det globale FoU fiskehelseteamet til Cermaq. Her var hans fokus på anvendt forskning, ved bruk av den beste tilgjengelig kunnskap for å løse viktige utfordringer knyttet til fiskehelse.

Øyvind Brevik har en MSc i Akvamedisin og en PhD in intracellulære bakterielle fiskepatogener fra Universitetet i Bergen. Med over 20 publikasjoner, har han inngående kunnskap om nye fiskesykdommer, diagnostikk, biosikkerhet og fiskevelferd.

Den nye stillingen rapporterer til Rudi Ripman Seim som er Head of Production Norway and Global Fish Health i Benchmark Genetics.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått med Øyvind Brevik på laget. Hans kunnskap og erfaring innen fiskehelse er anerkjent i bransjen og vil bidra til at Benchmark forblir i forkant av biosikkerhet i avlsbransjen, uttaler Rudi Ripman Seim.

- wJeg gleder meg til å ta fatt på de nye oppgavene i Benchmark Genetics. Det blir spennende å få jobbe med fiskehelse og -velferd i et rogn-til-rogn perspektiv innen verdensledende avlsprogrammer for atlantisk laks, sier Øyvind Brevik.