Trond Williksen, CEO i Benchmark Holdings plc. Foto: Benchmark

Bioteknologiselskapet Benchmark feirer 20 år

Benchmark, et bioteknologiselskap med fokus på akvakultur, feirer i dag 20 år. Selskapet ble stiftet i år 2000 som et resultat av en felles visjon - å gjøre matvareproduksjonen mer bærekraftig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapets grunnleggere var bekymret for alle de store problemer som produksjonen av husdyr medførte. Herunder antimikrobiell resistens, dyrehelse og velferd, miljøpåvirkning og mattrygghet. Derfor ble Benchmark etablert i år 2000 og arbeidet med å forbedre industrien tok til.

Det ble snart tydelig at havbruk var en av de mest ressurseffektive måtene for produksjon av animalske proteiner. Benchmark så derfor muligheter for a at selskapet kunne bidra til å forme en bærekraftig fremtid for denne fremvoksende industrien.

Etter tjue år med rask fremvekst har Benchmark i dag tre kjerneområder knyttet til akvakultur; genetikk, helse og avansert ernæring. Selskapet driver virksomheter i mer enn tjue land og har over 800 ansatte.

I en kommentar til jubileet sier konsernsjef Trond Williksen:

- Utviklingen av Benchmark har virkelig vært en eksepsjonell reise. Gjennom årene har mange ting forandret seg, men vår misjon forblir den samme - å bidra til bærekraft i havbruksnæringen.

- Havbruk er en næring for fremtiden, men den må utvikles på en bærekraftig måte. Det neste tiåret kommer til å bli spennende for Benchmark. Vi har mål om å realisere vårt potensial, og kunne tilby våre kunder mer helhetlige løsninger som kan være til nytte i forhold til utfordringene de sliter med i sin produksjon.

- I dag feirer vi vårt jubileum og vil takke våre kollegaer, kunder og partnere for at de har delt vår tro på visjonen og har støttet oss de siste to tiårene. -Vi ser frem til de neste 20, avslutter Williksen.