Forskningsdirektør Bente Torstensen går over til privat sektor i sin nye jobb som konsernansvarlig fôr og fiskeprestasjon i Marine Harvest. Arkivfoto.

Nifesdirektør går til Marine Harvest

Forskningsdirektør Bente Torstensen har ledet fagområdet fiskeernæring ved Nifes i flere år. I mai skifter hun jobb.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I begynnelsen av mai går hun fra offentlig til privat sektor.

- Min nye stilling er hos Marine Harvest Globale FoU avdeling i Bergen, og min tittel vil være «konsernansvarlig fôr og fiskeprestasjon» og jeg gleder meg, sier Bente Torstensen til kyst.no.

Bente Torstensen har de senere årene ledet fagområdet fiskeernæring ved Nifes, og har overordnet faglig ansvar for Nifes sin forsking. Hun har hatt ansvar for blant annet oppdrettsfiskens ernæringsbehov, øvre tålegrense for uønskede stoffer, samspillseffektene mellom næringsstoff og fremmedstoff, og overføring av næringsstoff og uønskede stoff til spiselig del av fisken, som påvirkes av endringer av fiskefôr.

-  Jeg starter i Marine Harvest niende mai og ser frem til helt nye typer utfordringer og muligheter. Jeg står nå midt i min yrkeskarriere, og da synes jeg det er helt naturlig å skifte beite, forklarer hun.

Vil jobbe med global FoU 

Når det gjelder hva hun kan bidra med i sin nye rolle mener hun erfaring er et viktig element.

- Jeg har mer enn 20 års erfaring som fôr- og fiskeernæringsforsker ved Nifes. Den faglige bredden og forståelsen håper jeg kommer godt med i den globale FoU avdelingen hos Marine Harvest.

Hun påpeker at fiskefôrets sammensetning har vært i kontinuerlig og stor endring de siste 10-15 årene, og sier det er spennende å jobbe med noe som er så dynamisk og kunnskaps-krevende.

- Så langt har jeg forsket på fiskens ernæringsbehov og trygt fôr med tanke på hva som er mulighetsrommet for nye råvarer for utvikling av fremtidens fôr. Jeg får helt sikkert god innsikt i utfordringene innen selve fôrutviklingen i min nye jobb, sier Torstensen. 

Hun oppsummerer sin tid i Nifes som mer enn 20 år i kontinuerlig utvikling og endring under en dynamisk ledelse av Øyvind Lie.

- Nifes er en faglig sterk og solid organisasjon som jeg er takknemlig for å ha hatt muligheten til å være med å bygge, konkluderer Nifes-direktøren.