Bente E. Torstensen blir Nofimas nye administrerende direktør fra 25. juni.

Bente Torstensen blir Nofimas nye toppleder

Bente E. Torstensen (52) er ansatt som ny administrerende direktør i forskningsinstituttet Nofima når Øyvind Fylling-Jensen trer inn i pensjonistenes rekker til sommeren.

Stillingen etter Øyvind Fylling-Jensen ble lyst ut i fjor høst, og etter en grundig prosess har et enstemmig styre ansatt Bente Torstensen.

- I jakten på den beste kandidaten har det vært viktig for oss å bruke god tid. Vi fikk mange svært dyktige og godt kvalifiserte søkere, noe som tyder på at Nofima er et høyt anerkjent forskningsinstitutt. I ansettelsesprosessen har styret vært sterkt involvert, intervjuet mange kandidater og vi er trygge på at vi har havnet på den beste kandidaten for Nofima, sier styreleder Thomas Farstad i en pressemelding.

Han sier videre at hun har en solid forskningsfaglig bakgrunn. Hun har også solid ledererfaring og hun har god kontakt med og forståelse for industriens behov.

- Gleder meg stort

Farstad legger også til at Torstensen er en positiv og engasjerende leder med visjoner for å videreutvikle Nofima.

- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben til sommeren. All ære til Øyvind Fylling-Jensen for den jobben han har gjort sammenhengende siden 2009 som har resultert i dagens relevante og solide Nofima. Målsettingen min er å videreutvikle Nofima som et av verdens mest anerkjente forskningsinstitutt for bærekraftige matsystemer, sier Bente Torstensen.

Bente Torstensen har siden august 2017 jobbet i Nofima som divisjonsdirektør for Akvakultur. Før den tid jobbet hun i Marin Harvest (nå Mowi) og Nifes. På Nifes var hun forsker, seniorforsker, forskningssjef og forskningsdirektør. Hun har doktorgrad i ernæringsbiologi fra Universitetet i Bergen. Hun er også etterutdannet ved Harvard Business School i Boston (Executive Education).

Torstensen er medlem av porteføljestyret i HAV i Norges forskningsråd, styremedlem i NCE Seafood Innovation Cluster, Havbruksstasjonen i Tromsø og styreleder/president i EAS (European Aquaculture Society).

Torstensen tiltrer som administrerende direktør i Nofima 25. juni, og vil i perioden fremover fortsette som divisjonsdirektør for Akvakultur-divisjonen.