Selskapet har travle tider, der mange oppdrettere ønsker rognkjeks levert til anleggene sine. Foto: Bjarte Espevik/Kvitsøy Sjøtjenester

Årets konferanse vil gi bred status på rensefisk og risikoene

Årets rensefisk-konferanse arrangert av Fiskeri- og Havbruksnæringens forskningsfond (FHF) startet mandag 8 februar på Gardemoen. Seminaret går over to dager og vil gi en bred status på lakselus og rensefisk, samtidig som det blir en gjennomgang av risikoene ved bruk av rensefisken, opplyser de.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Rensefiskkonferansen 2016 er nå fulltegnet, og vi har ikke flere plasser tilgjengelig. Men vi streamer konferansen gjennom Periscope og twitter, melder FHF.

Årets rensefisk program FHF.

Konferansen går av stabelen på Radisson Blu Airport Hotel i Oslo, hvor 318 rensefisk-aktører og leverandører fra hele landet har i dag samlet seg.

Fhf opplyser at arbeidet for å få kontroll med lakselus er tema som har stor fokus hos bedrifter. FoU er avgjørende for å lykkes med rensefisk, og det skjer utvikling hos bedrifter, leverandører og i FoU miljøene.

De sier de har investert betydelig med midler over flere år og rensefisk er sentralt i strategien mot ikke-medikamentell behandling av lus. Satsingen viser resultater og har vært et avgjørende bidrag til at næringen har kommet så langt som den har.

Bred status 

- Konferansen vil gi en bred status på lakselus og rensefisk, samtidig som det blir en gjennomgang av risikoene ved bruk av rensefisken. Vi ser på tilgangen på rensefisken i 2016, både på villfanget og oppdrettet rensefisk. Flere bedrifter skal presentere ulike erfaringer gjort med rensefiskbruk, og forskning vil gi en bred gjennomgang av velferd og helse for rensefisken. Det vil komme en gjennomgang av anbefalinger på vaksinearbeid, opplyser de.

Fhf-konferansen vil gi en bred status på lakselus og rensefisk, samtidig som det blir en gjennomgang av risikoene ved bruk av rensefisken. Foto: Therese Soltveit

Noe av dagens program er motivasjon for bruk av rensefisk av Olav-Andreas Ervik, Salmar og Brit Uglem Blomsø fra Sjømat Norge gir status på lakselus og rensefisk. Deretter gir Lill-Heidi Johansen fra Nofima et inlegg om risiko ved bruk av rensefisk og veteran Erlend Waatevik snakker om  tilgang på rensefisk 2016.

Hele programmet kan du sjekke ut her.