Lars Berg-Hansen fra Norse Aqua. Her under Aqua Nor i Trondheim 2015. Foto: Therese Soltveit

Mørenot Aquaculture inngår samarbeid med Norse Aqua

Kompetanse, innsikt og utvikling av spesialprodukter gir økt fiskevelferd og øker sannsynligheten for kontroll på lusenivået. Mørenot Aquaculture og NorseAqua har derfor inngått samarbeid for å sikre optimale forhold for rensefisken. Samarbeidet gjelder primært mottaksstasjoner med integrert tare og som skal sikre skånsomt mottak av rensefisk, melder de.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Vi ønsker kontinuerlig å jobbe med de beste for å lykkes med våre satsninger. I NorseAqua har vi spesialister innen fagfeltet leppefisk, i tillegg har en offensiv holdning og lokal forankring vært utslagsgivende for at vi har inngått samarbeid med gründeren fra Bindal, sier Vibeke Hanssen, salg- og markedssjef i Mørenot Aquaculture, i en pressemelding.

Mørenot Aquaculture er en totalleverandør til oppdrettsnæringen i Norge og internasjonalt.

– Vi utviderproduktporteføljen vår i takt med næringens behov, og da er det særdeles viktig at vi har riktig kompetanseog innsikt til å skape løsninger som dekker et reelt behov, både i samarbeid med næringen, men også gjennom komplementære aktører som Norse Aqua, sier Hanssen.

Robuste løsninger

Norse Aqua utvikler enkle og robuste produkter for å lykkes med rensefisken.

– Vi har ingen målsetning om å konkurrere med de store på produkter som allerede har godt fotfeste på markedet. Mørenot Aquaculture har allerede utviklet mottaksstasjoner for rensefisk i samarbeid med oppdrettsnæringen, og vi så en mulighet for å bidra i produktutvikling på eksisterende produkt med tareløsninger fra oss, sier daglig leder i Norse Aqua, Lars Berg-Hansen.

– Vi har i felleskap laget et optimalt produkt, og som lett kan skreddersys avhengig av type rensefisk, værforhold etc. Utover dette skal vi fortsette med å bestrebe oss på å være fremst med utstyr som øker effekten av rensefisken i kampen mot lus, avslutter den unge gründeren fra Bindal.

Mørenot Aquaculture og NorseAqua vil være tilstede på Rensefiskseminaret i Oslo 8-9 februar i regi av

FHF.