Daglig leder Lars Berg-Hansen fra Norse Aqua har satset på rensefisk produkter til næringen, noe som har gitt han gode resultat for 2015. Foto: Norseaqua.

Leverte knalltall for 2015 - Det er til å få bakoversveis av

Det ble en solid omsetning for utstyrsleverandøren Norseaqua, som ble stiftet av Lars Berg-Hansen (26) i september 2014. Allerede i sitt første fullstendige driftsår kan de vise til en omsetning på 16,2 millioner for 2015. - Det er til å få bakoversveis av, sier daglig leder Lars Berg-Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Siden de bare fikk noen måneders drift i 2014, viser tallene for 2015 en solid vekst og gode resultater. Omsetningen ble på hele 16,2 millioner for utstyrsleverandøren som har spesialisert seg på rensefisk-løsninger til oppdrettsnæringen.

norseaqua

Pang start

Selskapet satt også igjen med et overskudd på 3,5 millioner, noe som daglig leder Lars Berg-Hansen er godt fornøyd med.

- Vi opplevde en PANG-start med våre to gullegg, gardintaren og rognkjeksautomaten. Jeg er stolt over det vi har fått til, og veldig klar for fremtiden med nye smarte løsninger, og med vår nyansatte veterinær, Karoline Amthor Skaar på laget blir dette veldig givende fremover, sier en engasjert Lars Berg-Hansen til kyst.no.

Les også: Aqua Nor: Gardintare-grûnder satser på Petter Smart løsninger

- Dere har en solid omsetting. Hva er dine tanker om dette? 

Grûnder og daglig leder Lars Berg-Hansen (til høyre) og produktutvikler Lars Alstad kan se tilbake på to intense år for NorseAqua AS. Selskapets produkter når allerede ut til kunder langs Norskekysten, på Færøyene, Shetland og i Skottland. Foto: Norseaqua.

- Det er til å få bakoversveis av! Heldigvis har vi skikkelige setebelter så vi heng med, takket være gjengen i Bindalen som har fått system i alle papirer i en fei, dermed har de verste voksesmertene gitt seg, forklarer Berg-Hansen.

Mer «Lys i husan»

Når det gjelder overskuddet på 3,5 millioner som selskapet klarte å få til i første skikkelige driftsår, er det hele litt skrekk blandet fryd for Bindalen-grûnderen.

- Jeg må være ærlig å si at jeg synes nesten det er litt ekkelt med så gode marginer. Men har ikke dårlig samvittighet da alt overskuddet pløyes tilbake i selskapet og skal brukes for å utvikle nye smarte løsninger som skal være med på å kutte kostnader for kundene. Målet er å bidra til raskere tilvekst, kutte kostnader og økt produksjon og mer «Lys i husan» langs kysten, sier 26-åringen til kyst.no.

Lars Berg-Hansen fra Norse Aqua. Her under Aqua-Nor i Trondheim 2015. Foto: Therese Soltveit. 

Les også: Norseaqua åpner regionkontor på Vestlandet 

Han sier at årets produksjon og salg går veldig bra, og legger til at selskapet vil lansere et nytt produkt den 15 august.

- Jeg er veldig spent på mottagelsen, sier Berg-Hansen.

  • Selskapet har hovedkontor på Terråk i Bindalen, og har per i dag åtte fast ansatte, 26 ansatte i sommerjobb og 8 tilkallingsansatte. Selskapet er også uten gjeld.