Norcod Frosvika, Meløy. Foto: Norcod

Innleder samarbeid om fôrleveranser

Norcod og BioMar har innledet samarbeid om fôrleveranser til Norcod sitt anlegg Frosvika, i Meløy kommune. 

Publisert Sist oppdatert

- BioMar og Norcod er et godt team, og vi ser frem til videre samarbeid, sier COO Rune Eriksen i Norcod

Torskeoppdrettselskapet Norcod og fôrprodusenten BioMar har inngått kontrakt om fôrleveranser til lokalitet Frosvika i Meløy kommune.
Det Trondheimsbaserte selskapet Norcod er produsent av oppdrettstorsk med store ambisjoner fremover. Nylig begynte BioMar og levere fôr til Frosvika, og Norcod ser frem til å samarbeide fremover med BioMar om sunn og bærekraftig torskeproduksjon.

- Vi har utviklet et godt samarbeid med BioMar, og sammen skal vi fortsette vår reise med å utvikle næringsrikt og bærekraftig fôr til torsken vår, sier Eriksen.

Torskemarked i vekst

Selskapene skriver at det globale markedet etterspør stadig stabile leveranser av fersk torsk året rundt, og nå kan oppdrettstorsk av høy kvalitet produseres i stor skala for å imøtekomme denne etterspørselen. Norcod startet produksjonen av oppdrettstorsk tilbake i 2019, og skal levere torsk til det norske, europeiske og amerikanske markedet.

Fra sine anlegg i Midt- og Nord Norge planlegger Norcod en årlig produksjon på 25 000 tonn torsk innen 2025, og BioMar skal stå for deler av fôrleveransene i første fase.

- Utviklingen innen torskeoppdrett er svært spennende, og vi er veldig glade for at Norcod har valgt å inngå en avtale med oss, sier Kristian Sørebø, Produktsjef i BioMar Norge.

- Sammen med Norcod skal vi ha et sterkt fokus på å utvikle innovative og bærekraftige fôrløsninger, fortsetter Sørebø.

BioMar er allerede godt i gang med fôrleveransene til Frosvika, og på anlegget er det full fart i produksjonen.

- Vi har hatt en fin overgang til BioMar på lokalitet Frosvika. Inngangen til vinter og nedadgående temperatur kan være utfordrende. Dette har så langt gått over forventning i og med at vi har erfart en økning i appetitt og utfôring. Dette har igjen vært et betryggende element i oppstarten med BioMar, avslutter Eriksen.