Per Sandberg ute på sin første tokt som fiskeriminister. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

– Veksten vil komme

- Mange snakker næringen ned. Jeg vil bruke min energi på å snakke opp næringen, sier Per Sandberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Per Sandberg hadde tirsdag sin første besøksrunde hos næringen som Fiskeriminister. Hos Blom Fiskeoppdrett fikk han se produksjon av regnbueørret på nært hold og ministeren var svært imponert.

– Sist jeg besøkte et fiskeoppdrett var for rundt tretten år siden på Hitra. Jeg ser mange endringer fra da til nå, og det er bare positivt, uttalte Sandberg til kyst.no.

Mange journalister og media fulgte Per Sandberg på det første anleggsbesøket. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

Elisabeth Aspaker, var egentlig tiltenkt den planlagte turen til Sotra og Øygarden i Hordaland, men ettersom det ble endringer i ministerposten fulgte Sandberg opp med godt mot på det hektiske programmet.

- Det et bra opplegg jeg har fått delta på og tingene begynner å synke inn. Å være tett på næringen er svært interessant. Veksten vil komme men jeg ser også at det er ulike interesser internt i næringen når det gjelder vekst. Noen vil vokse nå mens andre mener man må gå sakte frem, uttalte ministeren til kyst.no.

Tror på biprodukter

Forutenom regnbueørreten i Øygarden, fikk Sandberg også besøke Sekkingstad hvor han fikk omvisning både på slakteri, salg og foredlings-avdelingen deres. Han fikk også et innblikk i mulighetene som ligger i restråstoffet til laksenæringen hos Biomega.

Fiskeriministeren fulgte godt med da han ble fortalt mulighetene som ligger innen biprodukter hos Biomega. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

- Det er vanskelig å klassifisere hva som har vært mest interressant, men jeg må si jeg er svært imponert over hva som gjøres på Biomega. Når man får får utvinnet produkter fra alt man produserer er dette svært gunstig og øker konkurransekraften, forteller Sandberg.

Han mener det er spesielt viktig for laksenæringen å utnytte eksisterende potensiale, da det skal komme en stor vekst fremover.

- Når det kommer til å utvinne biprodukter har også hvitfisknæringen absolutt noe å lære fra laksenæringen. Mulighetene på dette området er stort, sier han.