Ørreten til Lerøy Seafood Group ble lansert på det britiske markedet forrige uke. Foto: Lerøy Seafood Group.

Vil få britene til å spise mer ørret med stor nasjonal kampanje

En nasjonal kampanje der "Fjordørret-produkter" står i fokus ble lansert i forrige uke i Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Jack-Robert Møller, sjømatutsending i Storbritannia. Foto: Norges Sjømatråd

En av verdens største laks- og ørretoppdrettere vil nå ut til nye markeder.

- Når det gjelder store nyheter så ble Fjordørret i UK lansert i forrige uke, opplyser sjømatutsending Jack Robert Møller i Norges Sjømatråd til kyst.no.

Det er ikke ett hvilket som helst oppdrettsselskap som lanserte det heller. Nemlig en av verdens største lakseoppdrettere Lerøy Seafood Group.

Møller sier til kyst.no at det er Norges Sjømatråds første ørret-kampanje i Storbritannia, og at de vil gjøre et større kampanjeforsøk for å få britene til å spise ørret.

- Det ble i nylig lansert en nasjonal kampanje i Storbritannia, der flere butikker nå skal innføre Fjordørret-produkter i sortimentet, opplyser han.

For noen år tilbake ble det også lansert Fjordørret i en kampanje uavhengig av Sjømatrådet. Den var riktignok  en mindre, uten varig suksess.

Lerøy vil lansere norsk fjordørret til det britiske folk. lllustrasjon: Norges Sjømatråd.

- Vil inn i flest mulig marked

Konsernsjef Henning Beltestad sier at han ikke vil kommentere spesifikke kunder eller markedet, da kyst.no spør om hvilke satsinger Lerøy Seafood Group skal gjøre i Storbritannia.

- Vi er en av verdens største produsenter av laks og ørret og jobber hardt med å ekspandere vårt salg inn i flest mulig markeder over hele verden. UK er en av disse markedene, sier Beltestad i en kort kommentar til kyst.no. 

Konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy Seafood Group. Foto: Therese Soltveit.

Fjordørreten blir oppdrettet i Mauranger i Kvinnherad kommune i Hardanger. Den tilbringer sitt første år i ferskvann fra den 10 000 år gamle isbreen Folgefonna.

"Krystallklart vann fra 10 000 år gamle Folgefonna sikrer perfekte forhold for Lerøy ørreten. Oppveksten på Mauranger i Hardanger, hvor den tilbringer sitt første år i ferskvann fra breen for så å bli "juvelen av de norske farvann". Etter ett år i ferskvann blir ørreten overført til anlegg som ligger i fjorder som er mer enn 400 meter dypt. Kombinert med smeltevann fra breen og vann fra salt sjø nyter alle våre anlegg av gode strømninger og optimal vannkvalitet", skriver Lerøy i sin omtale av produktet.