Øygarden Visningssenter har ansatt Jørgen Viksund som ny visningsansvarlig og driftsoperatør. Foto: Jørgen Viksund.

Ny ansvarlig for Øygarden Visningssenter

Jørgen Viksund (38) er ansatt som ny visningsansvarlig for Blom fiskeoppdrett. Han har hatt noen travle uker i jobben, og sier han liker godt å lære besøkende om havbruksnæringen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Jørgen Viksund startet 7.august på Blom sitt visningssenter i Øygarden i Hordaland, og sier til Kyst.no at det blir kjekt å tilbringe mye tid ute og å treffe alle gjestene på visningsanlegget. 

- Det blir spennende å vise frem en veldig viktig næring i Norge. Visningssenteret i Øygarden har vært gode på veldig mye. Sammen med resten av selskapet ønsker jeg å utvikle et enda bedre tilbud for de besøkende. Vi synes blant annet at det er viktig at skoleelever får oppleve hvordan bransjen er, både med tanke på rekruttering og omdømme, sier Viksund.

Arbeidsoppgavene hans, opplyser han, er å vise gjestene hva som foregår på et oppdrettsanlegg og tilby god og oppdatert informasjon om produksjon av laks og ørret.

På anlegget kan du spasere rundt på laksemerdene, studere ulike presentasjoner og utstillinger om oppdrettsnæringen og få pratet med de som jobber på anlegget. Foto: Morten Wanvik.

Hektisk tid

38-åringen sier den første tiden i ny jobb har vært hektisk, men spennende.

- Det er mange som er interessert i å besøke oss i en tid preget av ferieavvikling og mye turister. Det har bare vært kjekt og veldig interessant. Både de besøkende og jeg lærer mye, forteller han.

Viksund har ingen tidligere erfaring fra havbruksnæringen, men synes det er en spennende bransje.

- Jeg er interessert i å lære og å formidle kunnskapen videre til våre besøkende. 

Øygarden Visningssenter:

  • Er et visningsanlegg for laks og ørret drevet av Blom Fiskeoppdrett AS og Kystmuseet i Øygarden.
  • Senteret ligg ved fjordsiden i Ovågen i Øygarden kommune, nordvest for Bergen.
  • Visningssenteret er et verkemiddel for å ta kysten i bruk; gjennom satsing på marin næring i samarbeid med andre næringer. 
  • Det ble etablert 24.august 2009 med Øygarden kommune, Blom Fiskeoppdrett AS og Det Kongelige Selskap for Norges Vel som eier.

Han er utdannet adjunkt med opprykk. 

Viksund sier han søkte på jobben fordi han mener bransjen virker spennende og fremtidsrettet.

- I Norge skal produksjonsvolumet øke betraktelig de neste årene. At jeg kan bruke min utdanning i denne bransjen til å formidle hva vi driver med, så jeg som en såpass spennende mulighet at jeg ikke kunne la den gå fra meg. Det er også viktig for meg at Blom fiskeoppdrett er et solid selskap med lokal forankring, forklarer han.

Jørgen Viksund: 

  • Utdanning: Adjunkt med opprykk. 
  • Oppvokst/bosted: Rong i Øygarden.
  • Interesser: Jogging og fotball.
  • Sivilstand/familieforhold: Gift med to barn.