Video av redningsoperasjonen. Foto: Redningsselskapet.

Fikk motorstopp, drev inn i oppdrettsanlegg. Se video fra redningsoperasjonen

To unge menn som nettopp hadde kjøpt seg en snekke, fikk motorstopp og begynte tirsdag kveld å drive inn i et oppdrettsanlegg utenfor Bergen. De ble tatt hånd om av redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen II» 

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Anlegget som fikk uventet, og nok uønsket, «besøk», tilhører Blom Fiskeoppdrett og ligger på vestsiden av Radøy, litt nord for Bergen. Lokalitetsnavnet er Otterholmen.

- Vi fikk melding ca. i åttetiden på tirsdag kveld. Vi satt full fart nordover, men på grunn av dårlig vær tok det litt tid å komme seg opp til anlegget, forteller skipsfører Rani Skoubo på redningsskøyten.

Det blåste ifølge Skoubo liten kuling fra nordvest, og de måtte derfor slakke litt ned da de kom ut i Hjeltefjorden.

Anlegget til Blom som fikk en snekke drivende inn blant fôrslangene ligger på lokaliteten Otterholmen på vestsiden av Radøy i Hordaland.

- Vi brukte derfor ca tre kvarter opp til båten.

Båten som var en plastsnekke hadde fått motorhavari litt nordvest for anlegget og var nylig innkjøpt av to unge menn Skoubo anslår var i tyveårene.

- På den tiden vi brukte opp hadde de drevet inn i anlegget og på grunn av stor sjø hadde de drevet over noen fôrslanger. Vi var derfor litt usikker på hvordan vi skulle gripe det an, da vi var redd for å gjøre mer skade på anlegget. Derfor besluttet vi i samråd med Hovedredningssentralen å få dem ut av båten.

Løsningen ble at redningsmann Lars Morten hoppet i sjøen og fikk festet slep, så de fikk dratt snekken bort til redningsskøyten, og kunne få de to karene tørrskodd om bord.

Man fikk også kontakt med Blom som etter en halvtime kom med en mindre båt og kunne bistå i vurderingen av redningsforløpet.

Snekken ble til slutt slept videre mellom merdene og ut på motsatt side av der den hadde drevet inn.

- Alt i alt gikk dette veldig bra. De to som nok er i starten av båtlivets faser kom seg trygt over i redningsskøyten, og vi vikk slept båten deres inn til kai, forteller skipsfører Skoubo.