Kamilla Hoseth Hopshaug t.v og Elisa Orra startet nylig som fôroperatører i Blom Fiskeoppdrett. De unge damene trives godt bak spakene på fôringssentralen til oppdrettselskapet i Øygarden. Foto: BF.  

Damene bak spakene

Blom Fiskeoppdrett har nylig ansatt Kamilla Hoseth Hopshaug (24) og Elisa Orra (22) som fôroperatører. De to skal være selskapets «øyne» i merden til enhver tid. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De to damene startet i sine nye jobber hos oppdrettsselskapet den 15.oktober og vil jobbe fra kontoret på Ulvøy i Øygarden kommune. 

Grundig rekrutteringsprosess

Kamilla og Elisa har begge erfaring fra havbruksnæringen fra før, og oppgavene deres blir nå å fjernstyre fôringen på anleggene i Øygarden og Meland. 

Daglig leder Blom Fiskeoppdrett AS, Øyvind Blom sier selskapet har hatt en relativt grundig rekrutteringsprosess for å finne gode folk til fôrsentralen deres. Foto: Blom Fiskeoppdrett.

Daglig leder Øyvind Blom sier til Kyst.no at Blom har hatt en relativt grundig rekrutteringsprosess for å finne gode folk til fôrsentralen deres.

- Vi har erfart at det nødvendigvis ikke er erfarne røktere fra sjøanleggene som er riktige for oss på fôrsentralen. Vi var ute etter ansatte som kunne se på fôringen med nye øyne, og som har en analytisk og systematisk tilnærming til arbeidet sitt, opplyser han. 

Kamilla og Elisa jobber i tett samarbeid med røkterne ute på anleggene, og Blom sier de skal være deres «øyne» i merden til enhver tid som på en systematisk og analytisk måte skal gi trygghet for at fisken får riktig mengde fôr til enhver tid.

Elisa S. Orra (22) fikk virkelig sansen for havbruksnæringen etter å ha jobbet på settefiskanlegg hos Alsaker. Foto: Blom.  

- Interessant og fremtidsrettet bransje

Elisa S. Orra (22) sier til Kyst.no at hun har jobbet som sommervikar/driftsoperatør på settefiskanlegg hos Alsaker Fjordbruk i tre somre.

- Som sommervikar/driftsoperatør på settefiskanlegg har jeg vært med på daglige gjøremål ved lokalitetene til Bolstad Bruk, samt røkting og stell av yngel og smolt. Jeg trivdes godt med den jobben, og basert på erfaringen derfra åpnet jeg øynene mer og mer for bransjen. 

Orra har utdannelse i markedsføringsledelse med fordypning i logistikk (Handelshøyskolen BI - campus Bergen).

- Jeg har fått økt interesse for fiskeri- og havbruksnæringen etter tiden som sommervikar hos Alsaker. Som fôroperatør i Blom ser jeg frem til å ha ansvar for fôringen på de gjeldende lokalitetene.

Hun ser også frem til å arbeide i en interessant og fremtidsrettet bransje, sammen med dyktige kollegaer.

- Det blir nytt for meg å bruke teknologi til å fôre fisken, men jeg ser frem til å lære mer om det og å bli god på denne metoden, sier Orra.

Høyere topper og over tregrensa i frisk luft

22-åringen er oppvokst på gård i Hålandsdalen, som ligger i Fusa Kommune, men flyttet nylig til Ågotnes i forbindelse med denne jobben.

Hun interesserer seg ellers for friluft og natur, og trives best ute i både skog og mark, samt på høyere topper og over tregrensa i frisk luft.

Kamilla Hoset Hopshaug skal jobbe som fôroperatør på fôringssentralen til Blom Fiskeoppdrett og ser frem til nye utfordringer. Foto: Blom.  

- Ser frem til ansvar for fôringen

Kamilla Hoseth Hopshaug (24) har de siste årene fått stor og fortsatt voksende interesse for fiskeri og havbruksnæringen.

- Jeg ser frem til å ha ansvar for fôringen fra utsett av smolt til slakteklar fisk på aktuelle anlegg, slik at jeg får et bedre bilde av adferd- og appetittendringen gjennom hele vekstprosessen. Jeg ser også frem til å bli bedre kjent med Blom som firma og mine nye kollegaer, sier hun til Kyst.no.

Siden sommeren 2017 har Hopshaug arbeidet som røkter i Skjerneset fisk AS som driver med oppdrett av rognkjeksrogn.

- I samme tidsrom arbeidet jeg som teamleder i datterselskapet Rensefisk AS, hvor vi ble innleid for gjenfangst av rensefisk på oppdrettsanlegg før behandling av laks eller ørret. Jeg fortsatte med det samme inkludert mer administrativt arbeid hos Fosøen leppefisk og fangst en kortere periode før jeg begynte hos Blom, opplyser hun.

Turn og friluftsliv

24-åringen vokste opp i Kristiansund, men studerte i Ålesund.

- Jeg har en Bachelor i Internasjonal logistikk fra høgskolen i Molde i samarbeid med NTNU i Ålesund, og flyttet nylig til Bergen for å starte i min nye jobb, legger hun til.

Hopshaug sier hun ellers i mange år har drevet med turn, og har fortsatt interesse for det og generelt fysisk aktivitet og friluftsliv. 

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.