Laksebiter på rekke og rad gikk som varmt hvetebrød under Saltenlaks sin stand under Folk & Fisk i Glasshuset. Foto: Designia/Lars Antonsen

Saltenlaks slo an tonen under musikkfestival

Festivaldebuten for Saltenlaks gikk over all forventning. Flere hundre mennesker var innom for en smaksprøve og en glad lakseprat. I tillegg ble det solgt 110 kilo laks, melder selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Saltenlaks var representert under årets festival Folk & Fisk i Glasshuset i Bodø. Staben fra Saltenlaks og Salten Aqua hadde til tider hendene fulle både med laks og informasjon til dem som besøkte standen, melder selskapet i en pressemelding.

- Det er viktig å være representert på matfestivaler av denne typen, sier daglig leder Geir Wenberg i Salten Aqua.

Lokalprodusert mat er populært og smaksprøvene gikk unda på Saltenlaks sin stand. Foto: Designia/Lars Antonsen

Torsdag, fredag og lørdag var nykommer Saltenlaks på plass i Glasshuset og både små og store stakk innom for å få en smakebit av den kortreiste og lokalproduserte tradisjonsmaten fra Holstad i Fauske.

Einerrøykt laks, Sitronpepperlaks og Skjærgårdslaks var i sortimentet og salgsansvarlig Yvonne Løvgavlen var veldig fornøyd. Følgesvenn var Mimmis sennepssaus fra Beiarn.

- Det var utrolig artig å se hvordan folk reagerer positivt når de får laksen vår i munnen. Egentlig er det vi opplever et lite eventyr. Også det at laksen er lokalprodusert fra rognkorn til ferdig produkt klar for spisebordet fenger kundene, men aller mest hyggelig er det jo at produktene faller i smak, sier Løvgavlen, etter å blitt kvitt 110 kilo laks i forbrukerpakninger.

Smaksopplevelser for de yngste

Også de yngste fikk sine lakseopplevelser både i Salmon Senter og i Glasshuset under festivalen Folk & Fisk. Det var eksportselskapet Polar Quality som presenterte laksen fra det lille rognkornet til ferdig matfisk og dette innslaget var spesielt spennende for de yngste.

Barna fikk se hvordan laksen utvikler seg fra rogn til matfisk. Et informativt innslag satt i verk av Polar Quality under festivalen Folk & Fisk. Foto: Designia/Lars Antonsen

- Se her er fiskebabyene, ropte barna ut da de fant laksen i alle dens livssykluser på is i en isoporkasse. Enklere og mer forståelig kan det ikke gjøres. Her var det rogn, yngel, parr i to størrelser, smolt og til slutt ferdig matfisk. Det er viktig å kunne vise i praksis hvilke livssykluser laksen går gjennom før den havner på middagsbordet. Og ikke minst er det viktig å få forklart for barna hvor laksen kommer fra, sier Solfrid Henriksen i Polar Quality.