- Vi har det siste året investert mange titalls millioner kroner i helt nye anlegg i Fensfjorden. Disse anleggene er svært robuste og de skal tåle en storm som dette uten problemer, noe de også gjorde, sier Vidar Hjartnes til kyst.no. Foto: Eide Fjordbruk.

– Vi har ikke funnet skader på nøter og utstyr

Status på oppdrettsanlegg etter stormen det siste døgnet er sålangt positive, ingen oppdrettere har meldt om hull i nøter eller rømt fisk.- Vi har nå i formiddag sjekket over alle våre anlegg og vi har ikke funnet skader på nøter og utstyr, opplyser Vidar Hjartnes i Eide Fjordbruk & Fyllingsnes Fisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet har lokaliteter i Hardangerfjorden og i Fensfjorden.

- Med den vindretningen som var under denne stormen var det nok tøffest forhold ved lokalitetene våre i Fensfjorden. Vi har det siste året investert mange titalls millioner kroner i helt nye anlegg i Fensfjorden. Disse anleggene er svært robuste og de skal tåle en storm som dette uten problemer, noe de også gjorde, sier han til kyst.no.

Ingen skader

Hjartnes sier selskapet har i forkant av stormen kontrollert anlegg, fortøyninger og nøter iht krav i brukerhåndbøker, og sett til at alt er i orden og på plass.

- Vi har nå i formiddag sjekket over alle våre anlegg og vi har ikke funnet skader på nøter og utstyr. Etter et slikt uvær som dette gjennomfører vi også dykkerinspeksjon av nøtene våre, opplyser Hjartnes til kyst.no.

Bolaks opplyser også at alt er som vel på deres lokaliteter.

- Stormen har ikke gitt noen skader. Det var kun lokaliteten Skavhella som var skikkelig utsatt for den vindretningen som var i går, men alt er vel hos oss, sier Terje Moss, produksjons- og salgssjef i Bolaks.

Sålangt har ikke kyst.no/Norsk Fiskeoppdrett fått noen meldinger eller opplysninger om rømt fisk eller skader på oppdrettsanlegg. Fiskeridirektoratet har heller ikke sendt ut noen informasjon om rømminger, etter stormen som herjet i går.