Bolaks: Traumatisk å destruere 23 000 laks

Daglig leder for Bolaks, Bjørg Mette Holmefjord Antonsen, sier til BT at det var en traumatisk opplevelse å destruere en million laksemåltider.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mattilsynet påla i vår selskapet å destruere all fisk i anlegget i Nystølvågen av frykt for spredning. Det dreide seg om 23 000 laks med en gjennomsnittsvekt på 12,7 kilo.

Les også:- Viktig å slakte ut ILA-fisk

Bolaks meldte selv fra til Mattilsynet da viruset ble oppdaget.

- Ingen har sterkere ønske om frisk fisk enn oppdretteren selv. Det er vi som taper mest på problemer i merdene. Og vi har gjort alt for å forsøke å finne ut av hvordan sykdommen oppsto, sier hun til BT.

Holmefjord sier selskapet måtte slakte ut fisken mye før tiden dermed tapte de mye penger.

- Å drive med laks er ikke bare gull og grønne skoger. Uforutsette ting oppstår. Oppdretterne har vist at de finner løsninger på problemene. Det skal vi også gjøre. Lus er nå et mindre problem, men fremdeles har noen anlegg PD, sier Antonsen til avisen.

- Kan det være at Bjørnafjorden rett og slett ikke egner seg for oppdrett?, spør BT.

- Fjorden har gode lokaliteter, med tilstrekkelig plass og gjennomstrømming. Vi tror fjorden tåler større produksjon. Derfor har vi søkt om å øke produksjonen med fem prosent neste år, og benyttet oss av den vekstmuligheten regjeringen har gitt.