Det oppstod brann og røykutvikling på lakseslakteriet til Egil Kristoffersen & Sønner på lørdag kveld. Foto: Egil Kristoffersen & Sønner
Det oppstod brann og røykutvikling på lakseslakteriet til Egil Kristoffersen & Sønner på lørdag kveld. Foto: Egil Kristoffersen & Sønner

Brann hindrer ikke slakteproduksjon

Det utviklet seg brann i Jennskaret på lakseslakteriet til Egil Kristoffersen & Sønner i helgen. Produksjonen vil gå som normalt, forteller daglig leder.

Publisert

Brannvesenet i Bø rykket lørdag ettermiddag ut til Jennskaret, der det var røykutvikling på lakseslakteriet til Egil Kristoffersen & Sønner. Det var Bladet Vesterålen som først omtalte saken.

Eva Kristoffersen, daglig leder i Egil Kristoffersen & Sønner forteller til Kyst.no at brannårsaken foreløpig er ukjent.

- Brannårsak er ikke ferdig etterforsket, men det ser ut som brann i en kabel.  Det er røyk og sotskader på emballasje, det er utskifting av kabler som ble berørt- emballasjen må kasseres, og kablene ble byttet søndag, forteller hun.

Produksjonen går som normalt

Produksjonen i lakseslakteriet foreller hun går som normalt. Selskapet slaktet 400 tonn forrige uke og skal slakte 500 tonn denne uken.

- Vi kjører normal produksjon denne uka takket være flotte ansatte og en elektriker som stiller opp når det trengs.

Kristoffersen forteller til Kyst.no at det ikke var noen personer tilstede på slakteriet før alarmen gikk.

Har du lyst å dele en nyhet eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.