Toppscorer i Brann, Steffen Lie Skålevik etter siste treningsøkt før 16 mai. Foto: Ole Andreas Drønen

- Oppdrettslaks gir gullform

Detaljene er noe Brann har satt fokus på de siste årene, og ved hjelp av et tett samarbeid med Lerøy Seafood har norsk oppdrettslaks fått en sentral rolle, i det de har klatret oppover tabellen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sportssjef Rune Soltvedt i Brann mener at for å skape et godt fotballag og gode prestasjoner er man avhengig av at mange små og store detaljer er på plass. 

– Kosthold og søvn er viktige detaljer for oss, og alle på laget setter stor pris på laks, sier han.

Serieledelse med laks 

Spiss Steffen Lie Skålevik, tror laksen er en viktig grunn for at Brann har kommet i gullformen, og forteller til Kyst.no at de får servert det flere ganger i uken som lunsj på stadion, i tillegg til at han spiser mye av det på hjemmefronten. 

- Ernæring har alt å si. Jeg spiser alltid laks på kampdag, rett før kamp. Det er fast rituale. Det er lett, sunn og god mat. Det er utrolig viktig for oss å få i oss nok fisk, sier Skålevik til Kyst.no.

Han påpeker at laks er faktisk en av de få rettene han selv kan tilberede.

- Vi lærte mye på kokkekurs med Lerøy, så det var gull verdt.

På spørsmål om hva han tenker om konkurrentenes kosthold, mener Skålevik de trolig ikke har fått i seg nok fisk, og sender samtidig et stikk til Rosenborgs Nicklas Bendtner.

- Bendter har nok ikke fått i seg nok laks, men det må du ikke si til han, for da kommer de nok raskt på banen, sier Skålevik mens han drar på gliset i solsteiken på Brann Stadion.

Brann spiller sin tradisjonelle 16 mai kamp hjemme mot Haugesund, og Skålevik håper på å få flere nettkjenninger.

- Jeg må vel ha 2-3 mål, må jeg ikke det? spør Skålevik smilende.

- Gir energi

En annen av spillerne som mener laks er viktig på menyen, er forsvarsspiller Jonas Grønner. Han mener man ikke kan sluntre unna med søvn og kosthold når kampene kommer tett.

- Laks er en enkel og grei rett som vi spillerne liker å lage hjemme. Det er godt å spise, og gir oss den energien vi trenger når vi har fullt opp av kamper i april og mai. Grillet laks på åpent bål er det faktisk ingenting som slår, sier Grønner.

Lerøy med på laget

Lerøy Seafood Group og Brann inngikk en ny sponsoravtale høsten 2014, da Brann var dypest nede og så nedrykket i hvitøyet.

- Siden den gang har jo det meste gått riktig vei, så kanskje skal vi forsøke å ta til oss en ørliten del av æren for suksessen, sier Pål Erik Michelsen, brand- og markedføringssjef i Lerøy til Kyst.no.

Lerøys avtale med sportsklubben er blant annet knyttet til Branns akademier og fotballskoler, noe som er viktig for sjømatselskapet.

- Det er viktig at vi skaper interesse og forståelse blant de unge for hvor viktig kosthold er. Vi har neppe bidratt på det fotballfaglige, men vi kan bidra med både sunne produkter og gode kostholdsråd, sier Michelsen.

- Vi tror at med riktig kosthold kommer bedre prestasjoner, og at gode kostholdsvaner allerede fra tidlig alder gir resultater og god samfunnsøkonomi på sikt. Det kan vår laks bidra med, sier Michelsen.