Helge Gåsø sier han er undrende til om det er positivt å få inn en så stor eier.

Selger alle aksjer i Frøy: - Prisen er i nederste skala

Helge Gåsø sier han ikke ønsker å sitte i baksetet, og har nå solgt alle sine aksjer i brønnbåtrederiet Frøy.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet mandag.

Frøy Kapital AS eier 10,67 prosent av aksjene i Frøy ASA. Arbeidende styreleder i Frøy Kapital AS, Helge Gåsø, eier ytterligere 0,43 prosent av aksjene gjennom Gåsø Næringsutvikling AS. Begge disse aksjepostene blir nå solgt. 

- Vi forventer at spørsmålet om fortsatt børsnotering av Frøy ASA aktualiseres. Dette har vært en del av våre vurderinger. For oss gir det ingen mening og sitte med 11 prosent eierandel for at selskapet skal holdes på børs. Generelt ønsker ikke Frøy Kapital å sitte i baksetet, meddeler Gåsø i pressemeldingen.

- Ikke verdiutviklende

Selskapet teller over 900 ansatte og omsatte i fjor for 2,3 milliarder kroner. Frøy har nær 100 fartøy.

- Jeg er stolt av å ha vært med på å bygge opp Norges desidert største serviceselskap innen akvakultur, når det gjelder både verdi, antall båter og antall ansatte. Det ligger et godt stykke kystutvikling i dette, sier Gåsø.

5. juni aksepterte SalMar et bud på 76,50 kroner per aksje for sin eierpost i Frøy fra Goldman Sachs. Verdien på aksjeposten som nå blir solgt er på 700 millioner kroner.

- Prisen er i nederste skala av det selgerne i utgangspunktet guidet på, og heller ikke høyere enn vi ble forespeilet den gang Frøy ble børsnotert. Slik sett kan man si at børsnoteringen ikke har vært spesielt verdiutviklende, understreker Gåsø.

Skeptisk til store eiere

Avslutningsvis sier Gåsø at han er spent på hvordan møtet mellom Frøy ASAs norske kystkultur og den amerikanske finansgiganten blir.

- På generelt grunnlag er vi undrende til om det er positivt å få inn denne type store eiere. Men jeg håper at dette ikke blir en stor kulturkollisjon mellom finans mot kystkultur, da jeg fortsatt er glad i de mange dyktige ansatte i Frøy ASA, sier Gåsø.