Brønnbåten, NB70, er designet av Skipskompetanse AS i Måløy, og blir søsterskip til «Ro Vision» (bildet). Nybygget skal få et skrogintegrert sjøvannskjølingssystem. Foto: Larsnes Mek
Brønnbåten, NB70, er designet av Skipskompetanse AS i Måløy, og blir søsterskip til «Ro Vision» (bildet). Nybygget skal få et skrogintegrert sjøvannskjølingssystem. Foto: Larsnes Mek

Larsnes Mek bestiller kjølesystem til Rostein-brønnbåt

Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers har blitt tildelt en kontrakt fra Larsnes Mek Verksted AS om å levere et skrogintegrert sjøvannskjølingssystem til en ny brønnbåt som verftet skal bygge for brønnbåtrederiet Rostein.

Publisert

Brønnbåten, NB70, er designet av Skipskompetanse AS i Måløy, og blir søsterskip til «Ro Vision» som i 2020 var levert som verdens første hybride brønnbåt, og «Ro Venture». Hydroniq Coolers har ifølge en pressemelding fra selskapet levert selskapets Rack sjøvannskjøler til begge fartøyene.

Hydroniq Coolers skal levere selskapets «Rack» sjøvannskjøler til brønnbåten. Denne typen sjøvannskjøler er integrert i skroget under fartøyets hovedmaskinrom, hvor det reduserer temperaturen til skipets motor og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann slik man unngår overoppheting av motoren og andre kritiske systemer.

Rack sjøvannskjøler har ifølge selskapet vist seg å være svært velegnet om bord båter med stor last og liten fremdrift, som for eksempel brønnbåter.

Nybygget vil ha 84,27 meters lengde og 15,5 meters bredde, med en lastekapasitet på 3 900 kubikkmeter. Den vil utstyres for å primært drive med frakt av laks og smolt. 

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille utstyret ved hovedkvarteret i Ålesund og levere det til Larsnes Mek Verksted AS, Larsnes i Møre og Romsdal.

Verdien på kontrakten er ikke oppgitt.

Hydroniq Coolers er eid  av investeringsselskapet SMV Invest AS (tidligere Sperre Mek. Verksted AS).