Glen Bradley, er viseadministrerende direktør i Rostein og styreleder i Brønnbåteiernes Forening. Foto: Rostein.
Glen Bradley, er viseadministrerende direktør i Rostein og styreleder i Brønnbåteiernes Forening. Foto: Rostein.

Rostein kontraherer nytt fartøy

Rostein AS har kontrahert en ny brønnbåt på 3500 m3. Selskapet mener at denne kontraheringen vil gjøre Nord-Norge mer selvforsynt med brønnbåtkapasitet.

Publisert

Rostein AS har kontrahert en ny brønnbåt på 3500 m3. Fartøyet blir bygget på samme tekniske plattform som Ro Arctic, Ro Server, Ro West og Ro North og skal utrustes på Larsnes Mek Verksted AS, opplyser selskapet i en pressemelding.

Alle Rosteins 13 fartøy opererer i Norge, er bygget ved norske verft og står oppført i norsk skipsregister. En større andel av fartøyene bundet opp i langtidskontrakter og rederiets kunder i Nord-Norge har behov for en mer stasjonær brønnbåtkapasitet med kategori-A fartøy som har fullt tjenestespekter og er i øverste utstyrsklasse.

Med dette fartøyet ser rederiet at kundene får tilstrekkelig tonnasje til å betjene forventet vekst i regionens lakseproduksjon. Rostein mener at denne kontraheringen vil gjøre Nord-Norge mer selvforsynt med brønnbåtkapasitet og kan redusere behov for utveksling av fartøy med andre regioner, noe som både næringen og myndighetene ser positivt på.

  • Rostein AS er et familieeid rederi med hovedkontor på Harøya i Sandøy kommune, og utgjør en viktig del av brønnbåtclusteret i Møre og Romsdal.
  • Selskapet har 13 moderne brønnbåter i sin flåte og hovedmarkedet er oppdrettsnæringen i Norge.