Brunvoll har signert en kontrakt med Fitjar Mekaniske Verksted AS for leveranse av fremdrifts- og manøvreringspakke for FSV Gruppens nye bløggefartøy.

Brunvoll har inngått kontrakt for FSVs nye bløggefartøy

Brunvoll har inngått en kontrakt med Fitjar Mekaniske Verksted AS for leveranse av en fremdrifts- og manøvreringspakke for et bløggefartøy. FSV Gruppens nye fartøy er designet i samarbeid mellom Sirius Design & Integration og Fitjar Mekaniske Verksted AS, hvor fartøyet også skal bygges.

Publisert Sist oppdatert

Det 50 meter lange bløggefartøyet vil bli utrustet med twin-screw for fremdrift. Dette består av to propeller på aksling med kontrollerbar pitch, reduksjonsgir og elektromotor. Fartøyet vil også bli utstyrt med to tunnelthrustere, én forut og én akterut, for manøvrering. 

FSV Group valgte twin-screw konfigurasjonen i kombinasjon med de to tunnelthrustene for å imøtekomme operasjonelle krav til skipet. Fartøyet er designet for å operere i grunne farvann med sterke strømmer, og er basert på Aurora-serien utviklet av Sirius Design & Integration (Sirius DI) og Fitjar Mekaniske Verksted (FMV). Skipet vil også bli bygget ved verftet til FMV på Fitjar.

FSV Group sitt nye bløggefartøy.

- Vi valgte Brunvoll på bakgrunn av at de har vist at de er i stand til å levere produkter av høyeste kvalitet sammen med et stort globalt servicenettverk. Dette er et nytt markedssegment for oss, og fartøyet kommer til å operere globalt. Vi kan heller ikke legge skjul på at det å ha Brunvoll som utvikler og produserer disse produktene i nabolaget vårt, er en ekstra bonus, sier Arild Aasmyr, CEO for FSV Group, i en pressemelding.