Konsernsjef Leif Inge Nordhammer. Foto: Therese Soltveit

Salmar dropper Brussel

Selskapet melder at de har besluttet å ikke delta på årets «European Seafood Expo Global» i Brussel. Frafallet øker på for verdens største sjømatmesse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Etter en helhetlig og grundig gjennomgang har Salmar besluttet å ikke delta på årets «European Seafood Expo Global»,  skriver konsernsjef Leif Inge Nordhammer i en pressemelding.

- En slik beslutning er sammensatt av ulike hensyn, men vi har valgt å vektlegge blant annet å ikke eksponere våre medarbeidere og kunder for unødig risiko, med den senere tids tragiske hendelser i Brussel som bakteppe, skriver Nordhammer.

Også Lerøy, Cermaq samt Islands største fiskeriselskap, HB Grandi, har meldt avbud overfor messen. Det ryktes også at flere amerikanske og asiatiske selskap vil avlyse.

Les også: Flere avlyser Brussel-messen

Marine Harvest, Sjømat Norge og senest Norges Sjømatråd, opplyser derimot at de holder frem med sine planer for messen.

Les også: Norges Sjømatråd stiller på Brüssel-messen

- Vi følger Utenriksdepartementets reiseråd og gjør våre vurderinger basert på de rådene vi får fra norske myndigheter, uttalte kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen til kyst.no, fredag.

- Sikkerhetstiltak er på plass

Liz Plizga, konserndirektør for kommunikasjon for arrangementet, skriver i en mail at kontinuiteten av virksomheten er avgjørende for industrien, og at det er viktig at en opprettholder arenaer som Seafood Expo Global og Seafood Processing.

- Sikkerhet er vårt primære. Sikkerhetstiltak er på plass for arrangementet og privat transport blir organisert. Vi er i tett samarbeid med myndighetene i Belgia og byen Brussel for å gjøre sikkerheten for arrangementet så god og omfattende som mulig, skriver Liz Plizga.