I dette prøveglasset kryr det med ørsmå hoppekreps som skal bli yngelfôr. Forskningssjef Gunvor Øie ved SINTEF Fiskeri og havbruk holder glasset. Tilskuere er SINTEF-forsker Andreas Hagemann, investeringssjef Jostein Bjøndal i SINTEFs investeringsselskap Sinvent og Rune Bjerke, daglig leder i nyetablerte C-Feed som skal gjøre fôret til et industriprodukt.
I dette prøveglasset kryr det med ørsmå hoppekreps som skal bli yngelfôr. Forskningssjef Gunvor Øie ved SINTEF Fiskeri og havbruk holder glasset. Tilskuere er SINTEF-forsker Andreas Hagemann, investeringssjef Jostein Bjøndal i SINTEFs investeringsselskap Sinvent og Rune Bjerke, daglig leder i nyetablerte C-Feed som skal gjøre fôret til et industriprodukt.

Sintef etablerer fôrfabrikk i Trondheim

Sintef etablerer selskapet C-Feed AS, og skal gjøre hoppekrepsen til et nytt norsk industriprodukt som yngel-fôr.

Publisert Sist oppdatert

C-Feed starter livet i leide lokaler hos Sintef Fiskeri og havbruk i Trondheim og vil i starten basere seg på innleid arbeidskraft fra dette instituttet. Selskapet vil levere yngel-fôret både i form av egg og ferdig klekkede krepsdyr.

Siden 1997 har Sintef dyrket og forsket på hoppekrepsene (copepoder), og servert dem som yngel-fôr.

- Bakgrunnen for forskningen er at vi vet at hoppekrepsen er det beste foret for fiskelarver og det er det de spiser i naturen. Flere har forsket på disse hoppekrepsene, men ingen har klart å lykkes med en kostnadseffektiv produksjon før oss, forteller Gunvor Øie, Forskingssjef ved Sintef fiskeri og havbruk.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk