Foto: Laura Braden

Akvakultur blir en kanadisk prioritet

Canadas nyutnevnte fiskeriminister Hunter Tootoo, ser ut til å tilby en etterlengtet støtte til landets oppdrettsnæring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Med oppstarten av en ny liberal regjeringen den 20 oktober utnevnte statsminister Justin Trudeau Hunter Tootoo som fiskeriminister. Fra kyst til kyst betyr den nye regjeringen en reell endring for Canada, og når det gjelder beskyttelse av marine og friske vassdrag, kan denne endringen ikke komme fort nok, melder Fish Farming Expert. 

Som statsminister Trudeau sa i sitt brev adressert til ministeren Tootoo, - ditt overordnede mål vil være å beskytte våre tre hav, kysten, vassdragene og fiskeri, og tilegg sikre at de forblir sunne for fremtidige generasjoner.

Blant de 14 ulike prioriteringer skissert av Trudeau, er den tredje på listen spesifikt poengtert behovet for å gjenopprette forskning i havvitenskapen og støtte bærekraftig havbruk. Det er også satt opp punkter for å gjennopplive finansiering for å støtte føderale havvitenskap og overvåkingsprogrammer, for å beskytte helsen til fiskebestander, for å overvåke forurensning og forurensning i havet, og for å støtte en ansvarlig og bærekraftig havbruksnæring ved Canadas kyst.

Sterk kontrast

Dette står i sterk kontrast til den tidligere regjeringen ledet av Stephen Harper, hvor finansieringen til fiskeri og havforskning ble drastisk kuttet.

Den nye statsrådens forpliktelse til å opprettholde disse prioriteringene ble raskt realisert, da han var til stede på den kanadiske havbruksnæringens Alliance AGM og Forum, som ble holdt denne uken i Ottawa, Canada.

Fiskeriministeren ville gjerne ønske medlemmer av alliansen og representanter for industrien velkommen.

Denne nye følelsen av samarbeid og satsing på bærekraft og innovasjon er en hjertelig velkommen endring for kanadiere, og er akkurat det som var nødvendig for å gjenopprette Canadas erstwhile rykte som en verdensleder innen miljøforvaltning. Fremtiden er faktisk lys for akvakultur i Canada, melder Fish Farming Expert.