Lise Andreasen, senior produktsjef EWOS vekstfôr i Cargill Aqua Nutrition. Foto: Cargill.
Lise Andreasen, senior produktsjef EWOS vekstfôr i Cargill Aqua Nutrition. Foto: Cargill.

- Bevis for nye vitaminkrav blir alltid vurdert

- Avviker ny forskning fra våre anbefalinger blir den alltid bli vurdert av vårt FoU-team, sier Lise Andreasen, senior produktsjef EWOS vekstfôr i Cargill Aqua Nutrition.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I forrige uke oppdaterte NIFES kostrådene for laksen, og anbefalte da å tilsette mer vitaminer og mineraler i fôret ettersom det i dag består av mye mer vegetabiler enn det gjorde da kostrådene ble etablerte på 80-tallet.

Les også: -Oppdaterte kostråd for laks endrer ikke fôret

- Cargill gjorde en omfattende gjennomgang av vitaminbehov for laks da vi økte bruken av vegetabilske ingredienser i fôret, sier Lise Andreasen, senior produktsjef EWOS vekstfôr i Cargill Aqua Nutrition.

Les også: Mener pris trumfer kvaliteten på fôret

Hun viser til at nivåene av vitamintilskudd er avhengig av flere faktorer, som fiskens totalbehov, fôrtype, fôrprosessen, vitaminkildenes stabilitet, fiskens helsestatus og forholdene fôret lagres under, blant annet.

- I Cargill har vi utviklet en enkel modell som vurderer de fleste av disse variablene når vi bestemmer hvilke nivåer av vitaminer som skal tilsettes fôret. Vi har ulike anbefalinger for ulike regioner, avhengig av faktorene nevnt over. I tillegg vil eventuelle nye bevis på vitaminkrav alltid bli vurdert av vårt FoU-team, og hvis de anser at bevisene er solide og avviker fra våre anbefalinger, foretar vi de endringene som er nødvendige.