Illustrasjonsfoto: Cargill.
Illustrasjonsfoto: Cargill.

Cargill og InnovaFeed inngår strategisk partnerskap

Cargill og InnovaFeed har inngått et strategisk partnerskap for å bringe bærekraftige og innovative fôralternativer til oppdrettsnæringen.

Publisert

Gjennom partnerskapet vil Cargill og InnovaFeed samarbeide for å markedsføre fiskefôr som inkluderer insektprotein, slik at begge partnere kan støtte veksten av bærekraftig akvakultur.

- Vi anerkjenner at planeten har begrensede ressurser, sier Pilar Cruz, president for Cargills sammensatte fôrvirksomhet.

Innovative fôrløsninger

Han mener det er selskapets jobb å finne innovative fôringsalternativer som beskytter planeten og støtter bærekraftig proteinproduksjon. 

InnovaFeed bruker biprodukter fra landbruksproduksjon av stivelse og sukker til å fôre svarte fluelarver og når larvene når et bestemt stadium, blir protein og olje hentet fra dem, og brukt til fôr til kjæledyr, akvakulturarter, kyllingproduksjon og gris.

Clement Ray, konsernsjef i InnovaFeed sier produktene deres har en positiv miljøpåvirkning, ved å oppgradere lokale kornprodukter og insektsavfall som organisk gjødsel.