Wenche Grønbrekk, global leder for bærekraft og risiko. Foto: Cermaq.

Mener fiskeoppdrett er del av løsningen for å nå FNs bærekraftmål

Cermaqs bærekrafttilnærming ble presentert på DNVGLs arrangementet i Oslo i dag. - Å finne løsninger på hvordan vi i Cermaq kan bidra til å møte FNs utviklingsmål er veldig oppløftende, sier Wenche Grønbrekk, global leder for bærekraft og risiko i Cermaq.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Wenche Grønbrekk, global leder for bærekraft og risiko, presenterer Cermaqs bærekrafttilnærming på DNVGLs arrangementet i Oslo i dag.

- Å finne løsninger på hvordan vi i Cermaq kan bidra til å møte FNs utviklingsmål er veldig oppløftende, sier Wenche Grønbrekk, global leder for bærekraft og risiko i Cermaq.

Å produsere sunn mat på en bærekraftig måte er en nødvending kombinasjon for å nå målene for bærekraftig utvikling i 2030 som FN vedtok for ett år siden. Det skriver Cermaq i en pressemelding. Cermaq produserer sunn mat av høy kvalitet ved å oppdrette laks i Norge, Chile og Canada, og har ambisjoner om å øke produksjonen og samtidig redusere det økologiske fotavtrykket.

- I en tid hvor urbanisering er trenden, bidrar lakseoppdrett til økonomisk aktivitet og arbeidsplasser i mange, ofte avsidesliggende områder, noe som også viktig for å møte FNs bærekraftmål, understreker Wenche Grønbrekk.